x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous vide majroe

Per Asmussen | 11. juni 2019

Majroe i sous vide.

Sådan endte jeg med en majroe med bid, en smule sødme og masser af dybde i smagen!

Majroen, også kaldt hvidroe, er en af de mere oversete roer. Den er i sæson fra maj til september og bruges ofte i ragout, frikassé m.v. Majroen skal tilberedes med nænsomhed for at bevare sin smag og sprødhed, og den kan f.eks. steges, dampes, grilles og bages, men også spises rå, f.eks. i råkost eller skåret ud i ultratynde skiver med lime- eller citronsaft, lidt olivenolie samt persille eller timian.

Og det er jo altsammen meget godt – men kan den tilberedes i sous vide? Jeg gik i køkkenet for at eksperimentere. Se her, hvordan også du kan tilberede en lækker majroe med sous vide-metoden.

Sous vide majroe

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: sous vide, Tilbehør
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Majroer
  • 1 spsk. Smør

Sådan gør du

  • Sæt dit sous vide-apparat på 85 grader (pro tip: nedbring opvarmningstiden ved at koge vandet på vandkedlen forinden. Tilføj derefter varmt vand fra hanen for at sænke vandtemperaturen)
    Skræl majroen og skær den i stykker på 2-3 centimeters tykkelse.
    Kom roestykker og smør i en vakuumpose.
    Vakuumpak posen.
    Sous vide majroe
    Kom posen i det nu 85 grader varme vandbad.
    Tilbered i 50 minutter.
    Servér.
    Sous vide majroe

Om forfatteren