Opskrift på ramsløgsalt
Hvis der er noget, jeg ser frem til ved foråret, så er det ramsløg! De var også med blandt vores sæsonfavoritter i både marts og april. Ramsløg er jo bare én af de mange lækre krydderurter, der kommer frem, når vejret bliver lunere. Smagen af ramsløg er en skøn blanding af hvidløg og purløg (ramsløg kaldes også for Nordens hvidløg og Skovens hvidløg), og det er en smag, der passer til mange ting.
Man kan bruge friske ramsløg på flere måder, for eksempel til ramsløgspesto eller i en bearnaise, men en rigtig smart måde at gøre ramsløgssæsonen lidt “længere” på, er ved at lave ramsløgssalt. Så kan man også nyde godt af ramsløgssmagen uden for sæsonen, eksempelvis til forskellige lækre fisk i efteråret. Ramsløgssalt også bruges til både kød, kylling og grønsager!
Det her er mit bud på en god opskrift.

Ramsløgsalt
Ingredienser
- 1.5 deciliter Salt fint, groft eller flage
- Ramsløg 25-30 blade
- 1 Citronskal øko - fintrevet
Sådan gør du
- Skyl ramsløgene og tør dem godt af.
- Kom ramsløgene i en minihakker sammen med citronskal og salt.
- Hak det fint.
- Spred blandingen ud på en bageplade og tør det ved almindelig ovn i 40-50 grader i cirka 2,5 timer.