Opskrift på pisket smør
Pisket smør. Denne opskrift er super simpel og lynhurtig at lave, hvis du ikke “orker” at lave en Sauce Bearnaise eller andet lækkert til en stegt eller grillet bøf.
Pisket smør
Ingredienser
- 200 gram Smør
- 5 gram Salt God flagesalt såsom Maldon
- 1 spsk. Peber Friskkværnet
- 1/3 stk. Citron kun saften
- Krydderurter Estragon (kan sagtens være timian, kørvel eller bredbladet persille)
Sådan gør du
- Sørg for at smørret har stuetemperatur, så tag det ud af køleskabet minimum 30 minutter før det skal laves (gerne 1 time).
- Hak krydderurten, kværn peberet og pres saften ud af citronen.
- Læg smørret i en stor skål og pisk det godt igennem med et piskeris. Det tager 4-6 minutter og der skal piskes hele tiden.
- Tilsæt krydderurten, peberet, saltet og citronsaften.
- Smørret er klar til servering.
- Det kan bruges til at dyppe brød i eller tag en skefuld og læg det ovenpå et stykke rygende varmt stykke kød ved serveringen.