Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Oliebrød

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

13. august 2018
Dette brød er virkelig lækkert som tilbehør til supper eller til at dyppe i f.eks. aioli og god olivenolie som forret eller en snack.

Opskrift på oliebrød

Dette brød er virkelig lækkert som tilbehør til supper eller til at dyppe i f.eks. aioli og god olivenolie som forret eller en snack.


Antal: 1 brød

Oliebrød

Dette brød er virkelig lækkert som tilbehør til supper eller til at dyppe i f.eks. aioli og god olivenolie som forret eller en snack.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 2 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 10 gram Gær
  • 2 deciliter Vand lunkent
  • 10 gram Salt
  • 10 gram Sukker
  • 2 deciliter Olivenolie
  • 400 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Denne dej kan med fordel røres på en røremaskine!
    Opløs gær, salt og sukker i lunkent vand.
    Rør melet i - hold lidt tilbage - og rør godt. Dejen er på dette tidspunkt lidt tør.
    Tilsæt olien til dejen lidt ad gangen, rør grundigt undervejs. 
    Rør nu dejen sammen i cirka 15 minutter.
    Lad dejen hæve i cirka 1-2 timer under en badehætte eller et fugtigt viskestykke.
    Vend dejen direkte ud på en bageplade beklædt med bagepapir og form den til et langt brød. Det er lidt svært at arbejde med, da dejen er meget våd.
    Bag brødet nederst i ovnen ved 210 grader varmluft i cirka 15 minutter.
    Lad det afkøle på en rist.