x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Margarita

REDAKTION | 17. april 2019

Opskrift på den simple, men altid velsmagende margarita.

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: “Gin – vodka – tequila – 150 nye og klassiske cocktails“, hvorfra forfatteren Brian Lucas siger følgende om drinken:

“Det menes, at den første Margarita blev mixet i 1940’erne (nogle mener dog 1930’erne), og den er og bliver en af de mest populære cocktails i USA i dag –
specielt blandt dem, der laves, serveres og drikkes i hjemmet.

Oprindelsen til Margarita’en er et meget omdiskuteret spørgsmål blandt cocktail-kendere.

En af de mere udbredte historier handler om Margarita Samas, en af de mest farvestrålende fra selskabsverdenen i Dallas. Margarita afholdt nogle fantastiske selskaber og elskede at servere eksotiske alkoholiske blandinger, hun selv havde fundet på. Når hun tilbød sine blandinger til en, der var modig nok til at prøve dem, bad hun dem om først at gætte indholdet og derefter bedømme smagen. I julen 1948 afholdt Margarita et poolside-selskab i sin feriebolig i Acapulco (på Mexicos stillehavskyst) for venner og familie fra Texas. Det var under dette selskab hun frembragte en mix af tequila, triple sec og limesaft. Hendes gæster var begejstrede, og blandingen blev snart den foretrukne selskabsdrink i det sydlige USA, idet den hurtigt bredte sig (fra Acapulco) gennem Texas til Hollywood. Den fik selvfølgelig navnet Margarita.

Ifølge en anden beretning var spanieren Enrique Bastante Gutiérrez, der var verdensmester i cocktail-mixning i 1940’erne, den første til at mixe drinken – det siges, at han lavede den specielt til filmdivaen Rita Hayworth. Der er også fortællingen om Marjorie King, en showgirl, som angivelig var allergisk over for alle former for alkohol undtagen tequila. Mens hun var på besøg i Rancho Del Gloria Bar ved Rosarita Beach i Mexico i 1938, bad hun om en mixet drink i stedet for et regulært shot. Bartenderen Danny Herrera hældte tequila over is findelt i flager og tilsatte lime og triple sec. Han oversatte Marjories navn til spansk og skabte dermed Margarita’en. 


Margarita

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 1 drink
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 6 centiliter Tequila Gylden
  • 3 centiliter Triple sec
  • Limesaft saft af ½ lime

Sådan gør du

  • Ryst alle ingredienserne sammen med is og si det ned i et afkølet, salt-kantet glas.
    Skær en tynd skive frisk lime som pynt og del den i halve.
    Læg den ene halvdel i glasset og sæt den anden på kanten.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har bogen fra Paludans forlag og bogen kan købes her hos Arnold Busck.