x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Manhattan

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 8. juli 2020

Det her er opskriften på den klassiske, stærke og let bitre Manhattan – men med et lille Anette-twist!

En ægte Manhattan er et skønt mix af amerikansk whisky og italiensk vermouth samt et par sprøjt af Angostura Bitters. Hvis du ikke er til alt for søde cocktails, så er den her en vinder! Det er ikke fordi, jeg render og laver cocktails i tide og utide, men jeg så en film, hvor de bestilte en Manhattan, og så tænkte jeg: “Sådan én har jeg da ikke smagt længe”.

Jeg fandt en opskrift, hvor de tilføjede både Angostura Bitters og Angostura Orange Bitters, men fordi jeg ikke havde sidstnævne (jeg vidste ikke engang, at den fandtes?), besluttede jeg mig for at tilføje lidt friskrevet appelsinskal i stedet. Og det fungerede super! Det gav helt sikkert en ekstra dimension til smagsoplevelsen, men du kan bare undlade det, hvis du synes.

Den smagte dejligt! Nu smagte jeg kun lige på den, og så fik min kære mand ellers resten. Ikke fordi jeg ikke kunne lide den, men fordi jeg ikke måtte få glasset tilbage igen.


Manhattan

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 minutter
Antal: 1 glas
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • Isterninger
  • 5 centiliter Whiskey
  • 2.5 centiliter Vermouth sød
  • Angostura Bitters 2 "sprøjt"
  • Appelsinskal valgfrit

Sådan gør du

    1. Kom 2-3 isterninger i bunden af glasset.
    2. Tilføj whisky, vermouth og Angostura samt evt. lidt friskrevet appelsinskal.
    3. Rør rundt i glasset i et halvt minuts tid. Hvis du foretrækker din drink lidt mildere, så rør lidt længere tid i glasset.
    4. Servér.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.