Opskrift på landbrød
Et lækkert, saftigt landbrød der egner sig godt til såvel morgenbordet som tilbehør til supper og gryderetter.
Dejen skal hæve i nogle timer, men vi lover dig, at resultatet til gengæld også kan smages.
Antal: brød
Landbrød
Ingredienser
- 0.25 package Gær
- 1 tsk. Sukker
- 1 spsk. Salt
- 0.5 deciliter Olie
- 5 deciliter Vand
- 100 gram Fuldkornshvedemel Italiensk
- 500 gram Hvedemel Det kan sagtens være op til 600 gram
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en røreskål eller i et dejfad. Hæld vandet ned til gæren og rør med et håndpiskeris, til gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker og olie til gærvæsken. Kom fuldkornshvedemelet i blandingen og rør godt, til alt er blandet sammen. Tilsæt nu hvedemelet lidt efter lidt, til dejen er smidig, men ikke tør. Ælt dejen godt igennem. Læg et fugtigt viskestykke eller en badehætte over skålen, og lad dejen hæve i 5 timer. For dejen til et brød og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad brødet efterhæve i 1 time. Snit et mønster i brødet og drys med mel Bages i 10 minutter ved 250 grader varmluft og derefter i 20 minutter ved 210 g varmluft.