Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Landbrød

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

18. september 2018

Opskrift på landbrød

Et lækkert, saftigt landbrød der egner sig godt til såvel morgenbordet som tilbehør til supper og gryderetter. 

Dejen skal hæve i nogle timer, men vi lover dig, at resultatet til gengæld også kan smages. 


Antal: 1 brød

Landbrød

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 0.25 package Gær
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 spsk. Salt
  • 0.5 deciliter Olie
  • 5 deciliter Vand
  • 100 gram Fuldkornshvedemel Italiensk
  • 500 gram Hvedemel Det kan sagtens være op til 600 gram

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en røreskål eller i et dejfad.
    Hæld vandet ned til gæren og rør med et håndpiskeris, til gæren er opløst.
    Tilsæt salt, sukker og olie til gærvæsken.
    Kom fuldkornshvedemelet i blandingen og rør godt, til alt er blandet sammen.
    Tilsæt nu hvedemelet lidt efter lidt, til dejen er smidig, men ikke tør.
    Ælt dejen godt igennem.
    Læg et fugtigt viskestykke eller en badehætte over skålen, og lad dejen hæve i 5 timer.
    For dejen til et brød og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. 
    Lad brødet efterhæve i 1 time.
    Snit et mønster i brødet og drys med mel
    Bages i 10 minutter ved 250 grader varmluft og derefter i 20 minutter ved 210 g varmluft.
    Landbrød
    Landbrød