x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kurvebrød

Anette Søstrøm Asmussen | 5. december 2017
Bagt på bagestål

Vi elsker brød og brugen af kurve til brøds hævning gør at man kan få et flot og ensartet resultat hver gang. Her bruger vi en aflang hævekurv og vi får hjælp af et Bagestål til at sikre en sprød bund/skorpe på brøddet. 

Kurvebrød

Bagt på bagestål
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bagning, Brød, Tilbehør
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 18 minutter
Antal: 1 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 spsk. Tørgær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 5 deciliter Vand Skal være lunkent
  • 3 spsk. Olie Eller 25 gram smeltet smør
  • 650 gram Hvedemel Eller bland den type mel der er i skuffen

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne vand.
    Tilsæt sukker, salt og olie og rør godt sammen.
    Tilsæt melet lidt af gangen, og ælt godt. Dejen skal være glat og let uden at klistre til fingrene.
    Lad dejen hæve under en badehætte eller klæde i 30 min.
    Vend dejen ud på bordet og ælt den let.
    Drys hævekurven godt med mel og læg brødet op i, sørg for at en evt. samling vender opad, da det bliver bunden efter bagning.
    Lad brødet igen hæve tildækket i 30 min
    Kurvebrød
    Placer bagestålet på en bageplade nederst i ovnen og varm det op til 250 grader mens brødet hæver.
    Når ovnen er varm, vendes brødet ud af hævekurven og over på bagestålet (der kan evt. lægges bagepapir imellem stålet og brødet).
    Skru ned på 230 grader og bag i 18 min til brødet har fået en flot gylden farve og en sprød skorpe.
    Lad brødet køle af på en bagerist.
    Børst melet af brødet med en mellemhård opvaskebørste.

Noter

Hævekurven kan købes i forskellige udgaver her.
Bagestålet kan købes her.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.