Nemt og lækkert rugbrød uden surdej

Glem alt om surdej og bøvlet med det. Her har vi en opskrift på et nemt, saftigt hjemmebagt rugbrød med kerner.
Det kræver gær og en masse kerner.

Ingredienser
- 5 deciliter Kærnemælk
- 2 deciliter Kogende vand
- 20 gram Gær
- 1 spsk. Honning
- 1 tsk. Groft salt
- 2 deciliter Rugkerner
- 1 deciliter Solsikkekerner
- 1 deciliter Hørfrø
- 0.5 deciliter Sesamfrø
- 2 deciliter Grahamsmel
- 4.5 deciliter Hvedemel
Sådan gør du
- Bland kogende vand og kærnemælk i en røreskål Opløs gær, honning og salt i den lune kærnemælk. Tilsæt rugkerner, hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø og grahamsmel og rør det hele sammen til en tynd grød. Tilsæt nu hvedemelen og rør det hele sammen til en tyk grød.
Lad rugbrødsdejen stå i skålen og hvile i 60 minutter under en badehætte. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Kom dejen op i den beklæde rugbrødsform.
Lad rugbrødet efterhæve i 60 - 90 minutter, under et viskestykke. Bag rugbrødet i midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 1 time og 15 minutter. Vend det færdigbagte rugbrød ud på en afkølingsrist og fjern straks bagepapiret. Lad rugbrødet køle af i minimum en times tid. Ønsker du en blødere skorpe på brødene, så lad det køle af pakket ind i et fugtigt viskestykke.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.