ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kernerugbrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 26. april 2018
Nemt og lækkert rugbrød uden surdej

Glem alt om surdej og bøvlet med det. Her har vi en opskrift på et nemt, saftigt hjemmebagt rugbrød med kerner.

Det kræver gær og en masse kerner.


Kernerugbrød

Nemt og lækkert rugbrød uden surdej
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Antal: 1 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 5 deciliter Kærnemælk
  • 2 deciliter Kogende vand
  • 20 gram Gær
  • 1 spsk. Honning
  • 1 tsk. Groft salt
  • 2 deciliter Rugkerner
  • 1 deciliter Solsikkekerner
  • 1 deciliter Hørfrø
  • 0.5 deciliter Sesamfrø
  • 2 deciliter Grahamsmel
  • 4.5 deciliter Hvedemel

Sådan gør du

  • Bland kogende vand og kærnemælk i en røreskål 
    Opløs gær, honning og salt i den lune kærnemælk.
    Tilsæt rugkerner, hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø og grahamsmel og rør det hele sammen til en tynd grød.
    Tilsæt nu hvedemelen og rør det hele sammen til en tyk grød.
    Rugbrød
    Lad rugbrødsdejen stå i skålen og hvile i 60 minutter under en badehætte.
    Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Kom dejen op i den beklæde rugbrødsform.
    Rugbrød
    Lad rugbrødet efterhæve i 60 - 90 minutter, under et viskestykke.
    Bag rugbrødet i midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 1 time og 15 minutter.
    Vend det færdigbagte rugbrød ud på en afkølingsrist og fjern straks bagepapiret.
    Lad rugbrødet køle af i minimum en times tid.
    Ønsker du en blødere skorpe på brødene, så lad det køle af pakket ind i et fugtigt viskestykke.
    Rugbrød
    Rugbrød

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.