x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Jordbær cheesecake

ANNE METTE AUTZEN | 5. maj 2020

Jordbær er så sindssygt sommerligt! Og det er cheesecake/ostekage også, hvis du spørger mig. Cheesecake er frisk, blødt og let som en sky.

I denne opskrift har jeg blandet jordbær i flødeostecremen, og kagen er pyntet med flødeskum – det er nærmest jordbær med fløde i kageform! Så det er en rigtig “dansk sommer”-kage.

Den er nem og hurtig at lave sammen, hvis man lige får uventet besøg.

Her får du min opskrift.

Jordbær cheesecake


Jordbær cheesecake

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Bunden

  • 8 Digestive kiks eller ca. 120 gr. af en anden slags kiks
  • 75 gram Smør

Flødeostecremen

  • 3 Husblas
  • 200 gram Flødeost naturel
  • 10 Jordbær
  • 0.25 Citron saften herfra
  • 0.5 deciliter Sukker
  • 300 gram Piskefløde
  • 1 Vaniljestang
  • 50 gram Flormelis

Pynt

  • Flødeskum
  • Jordbær

Sådan gør du

Bunden

    1. Smelt smørret på lavt blus og knus i mellemtiden kiksene.
    2. Hæld de knuste kiks over i en skål og tilsæt det smeltede smør. Rør det godt sammen.
    3. Kom kageplast eller bagepapir rundt i kanten af din springform.
    4. Smør kikseblandingen i et helt jævnt lag i bunden af formen og sørg for at trykke det godt ud i kanterne.
    5. Sæt det i køleskabet og gå i gang med flødeostecremen.
     

Flødeostecremen

    1. Skær jordbærene i små tern og kog dem med citronsaft og sukker. Når det er blevet til en puré, tager du det af varmen og lader det køle helt ned.
    2. Udblød husblassen i en skål med koldt vand.
    3. Skrab kornene ud af vaniljestangen og gem eventuelt den tomme bælg til et andet formål.
    4. Hæld piskefløden og vaniljekornene over i en ren skål og pisk det let, indtil der dannes små "toppe" på overfladen.
    5. Klem husblassen fri for vand og smelt det i en gryde over lavt blus.
    6. Rør et par spiseskefulde af den letpiskede fløde sammen med den smeltede husblas og hæld det med det samme over i skålen med den piskede fløde. Det skal gå stærkt! Ellers når husblassen af skille.
    7. Rør den afkølede jordbærpuré sammen med flødeosten og vend det derefter sammen med den piskede fløde.
    8. Tag springformen ud af køleskabet og hæld flødeostecremen i formen. Sørg for at den er jævn og glat på overfladen.
    9. Sæt det i fryseren i en halv times tid. Herefter kan du pynte din cheesecake af med flødeskum og friske jordbærbåde.
    Jordbær cheesecake

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!