Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hurtige boller

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

24. juni 2018
Hurtige og nemme boller, selv de mindste kan være med

Opskrift på hurtige boller

Denne opskrift er perfekt hvis tiden er knap eller du som mig har små børn, der bare ikke kan vente på hæve tider.

Da bollerne er uden rigtig hæve tid, er de bedst samme dag som de er bagt. Hvis der er boller tilovers, vil de have rigtig godt af at blive lunet i mikrobølgeovnen eller en tur på brødristeren.


Antal: 10 Boller

Hurtige boller

Hurtige og nemme boller, selv de mindste kan være med
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 0.5 package Gær Eller tørgær
  • 5 deciliter Vand Lunkent
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 3 spsk. Olie Smags nuetral
  • 7 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
    Kom gær, salt, sukker, olie og lunkent vand op i en røreskål og rør gæren ud i vandet.
    Kom melet i lidt ad gangen og rør dejen godt sammen, uden at dejen bliver tør.
    Når dejen er lækker og let, er dejen klar. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og hent børnene hvis de er smuttet ud af køkkenet imens du rørte dejen.
    Del nu dejen i 10-12 stykker og så er det bare igang med at forme boller.
    Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
    I dag ville vores datter have boller med rosinøjne, så det fik hende boller naturligvis.
    Bagepladen blev placeret i midten af ovnen og bagt i 10-12 minutter ved 210 grader varmluft.
    Når bollerne er bagt, ligges de til afkøling på en bagerist.