Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme
Disse nemme og lækre, gammeldags fastelavnsboller med creme, kan laves relativt hurtigt og er et sikkert hit.
Der kan bruges kagecreme, marmelade eller chokolade som fyld.

Antal: Stk
Gammeldags fastelavnsboller med creme
Ingredienser
- 2.2 deciliter Sødmælk
- 1 package Gær
- 125 gram Smør
- 2 Æg
- 1.5 tsk. Salt
- 2 tsk. Sukker
- 500 gram Hvedemel
Sådan gør du
- Lun mælk og smør i en gryde. Smulrer gæren i en skål og opløs gæren i den lune mælk og smør. Pisk æggene let, inden de tilsættes gæren, salt og sukker. Ælt melen ind i dejen lidt af gangen. Til du har en lind og let dej. Lad dejen hæve i 30 min under en badehætte (eller viskestykke). Mens dejen hæver, skal der laves en kagecreme. Her har vi valgt at bruge en færdig kagecreme. Del dejen i 2, og rul den til kugler. Rul dejen ud og skær 9 firkanter der er 10*10 cm.
Kom en spsk. kagecreme i midten af hver firkant. Det kan også være sammen med et stykke chokolade eller marmelade.
Luk hver firkant og klem enderne godt sammen, inden de placeres på en bageplade med bagepapir, med samlingen ned ad.
Bag fastelavnsbollerne i 7-10 ved 220 grader varmluft.
Lad fastelavnsbollerne køle af inden de pyntes og serveres.