x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fried Chicken

PER ASMUSSEN | 15. april 2018

Denne opskrift er en “sundere” udgave af en en amerikansk, sydstatsinspiret Fried Chicken.

Kødet er sprængt i en salt/sukkelage samt i kærnemælk inden de er paneret i hjemmelavet, groft rasp og tilberedt i ovnen.


Fried Chicken

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 day
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 2 liter Vand
  • 100 gram Salt
  • 80 gram Sukker
  • Krydderier Peberkorn og laurbærblade
  • Rasp
  • 0.5 liter Kærnemælk
  • Krydderier Salt, peber, cayennepeber, løgpulver, hvidløgspulver, paprika og flagechili
  • 3 spsk. Olie Smagsneutral

Sådan gør du

  • Sprængning

    Bring vandet i kog sammen med salt, sukker, peberkorn og laurbærblade. Når sukkeret/saltet er opløst, skal lagen køles ned. 
    Parter kyllingen i hhv. over- og underlår samt wings og kyllingebryster med skind. Kyllingebrysterne bruger vi til andre opskrifter, så de skal ikke sprænges, med mindre at du ønsker at lave mad til 4 personer i stedet for 2.
    Når lagen er kold lægges kyllingen i den og lad det stå natten over.
    Fried Chicken
     

    Kærnemælkssprængning

    Tag kyllingen op af salt/sukkerlagen og skyl kødet kort, så alle resterne af peber, laurbær og blandingen er væk.
    Fried Chicken
    Tør kødet af og læg det i en ny skål i kærnemælk. Giv det minimum 2 timer i kærnemælken.
    Kærnemælkssprængning

    Fried Chicken

    Bland krydderierne sammen med raspen og bland det sammen i en stor frysepose. Tag kyllingen op af skålen med kærnemælk og lad dem dryppe en smule af. Læg kyllingestykkerne i posen og ryst det godt rundt, så rasp/krydderiblandingen sætter sig på kyllingen.
    Læg de panerede kyllingestykker i bunden af et ildfast fad og hæld olien i bunden af fadet.
    Fried Chicken
    Tilbered kyllingen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
     

Noter

Raspen vi brugte var den grove udgave fra den her opskrift.
 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.