Confiteret æggeblomme (konfiteret) er en dejlig anderledes (og lækker) måde at få æggeblommer på. Prøv det næste gang du skal have tartar, pariserbøf eller en luksusudgave af biksemad.

Ingredienser
- 2 stk. Æggeblommer
- 1 deciliter Olie Smagsneutral
Sådan gør du
- Læg blommerne enkeltvis i små skåle (ramkeiner). Hæld cirka 1/2 dl olie i hver af dem - brug mere hvis blommen ikke er dækket til. Tilbered dem i ovnen ved 65 grader i 60 minutter i ovnen. De kan sagtens tilberedes et par timer i forvejen. Du skal bare sørge for at de står i olien, indtil du skal bruge dem.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.