Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Confiteret æggeblomme sous vide

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

15. juni 2018
Confiteret æggeblomme (konfiteret) er en dejlig anderledes (og lækker) måde at få æggeblommer på. Vi har brugt sous vide teknikken til at perfektionere processen. Prøv det næste gang du skal have tartar, pariserbøf eller en luksusudgave af biksemad.

Opskrift på confiteret æggeblomme sous vide

Confiteret æggeblomme (konfiteret) er en dejlig anderledes (og lækker) måde at få æggeblommer på. Vi har brugt sous vide teknikken til at perfektionere processen. Prøv det næste gang du skal have tartar, pariserbøf eller en luksusudgave af biksemad.


Antal: 2 stk.

Confiteret æggeblomme sous vide

Confiteret æggeblomme (konfiteret) er en dejlig anderledes (og lækker) måde at få æggeblommer på. Vi har brugt sous vide teknikken til at perfektionere processen. Prøv det næste gang du skal have tartar, pariserbøf eller en luksusudgave af biksemad.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Forret, Tilbehør
Køkken: Fransk
Keyword: Æg, Tilbehør
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 2 stk. Æggeblommer
  • 1 deciliter Olie Smagsneutral

Sådan gør du

  • Placer en vakuumpose i en lille skål og hæld olien deri.
  • Sørg for at posen kan stå selv.
  • Del æggene i blommer og hvider. Brug hviderne til en anden opskrift, de skal ikke bruges her. 
  • Placer de to blommer forsigtigt i vakuumposen, der skal svejses. Sug ikke luften ud af posen, den skal "bare lukkes".
  • Placer posen i et vandbad og tilbered den sous vide i 60 minutter ved 65 grader.
  • Læg noget tungt henover posen, så den ikke ryger op til overfladen under tilberedningen.
  • Tag posen ud af vandbadet efter de 60 minutter og olien fra blommerne.
  • De er nu klar til servering.
  • De kan sagtens tilberedes et par timer i forvejen. Du skal bare sørge for at de står i olien, indtil du skal bruge dem.