
Opskrift på confiteret æggeblomme sous vide
Confiteret æggeblomme (konfiteret) er en dejlig anderledes (og lækker) måde at få æggeblommer på. Vi har brugt sous vide teknikken til at perfektionere processen. Prøv det næste gang du skal have tartar, pariserbøf eller en luksusudgave af biksemad.

Confiteret æggeblomme sous vide
Ingredienser
- 2 stk. Æggeblommer
- 1 deciliter Olie Smagsneutral
Sådan gør du
- Placer en vakuumpose i en lille skål og hæld olien deri.
- Sørg for at posen kan stå selv.
- Del æggene i blommer og hvider. Brug hviderne til en anden opskrift, de skal ikke bruges her.
- Placer de to blommer forsigtigt i vakuumposen, der skal svejses. Sug ikke luften ud af posen, den skal "bare lukkes".
- Placer posen i et vandbad og tilbered den sous vide i 60 minutter ved 65 grader.
- Læg noget tungt henover posen, så den ikke ryger op til overfladen under tilberedningen.
- Tag posen ud af vandbadet efter de 60 minutter og olien fra blommerne.
- De er nu klar til servering.
- De kan sagtens tilberedes et par timer i forvejen. Du skal bare sørge for at de står i olien, indtil du skal bruge dem.