Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavede Chokoladeboller

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

12. juli 2018
Mangler du en lækker snack til børnene, der samtidig også mætter? Så har jeg en lækker opskrift til dig her. En lækker chokoladebolle?, som kan laves på lige den type mel, du ønsker at brug. Dog skal der ikke helt så meget mel til hvis du bruger en rugmel eller en anden grov mel.

Opskrift på hjemmelavede chokoladeboller

Mangler du en lækker snack til børnene, der samtidig også mætter? Så har jeg en lækker opskrift til dig her.

En lækker chokoladebolle, som kan laves på lige den type mel, du ønsker at brug.

Dog skal der ikke helt så meget mel til hvis du bruger en rugmel eller en anden grov mel.


Antal: 10 Stk

Hjemmelavede Chokoladeboller

Mangler du en lækker snack til børnene, der samtidig også mætter? Så har jeg en lækker opskrift til dig her. En lækker chokoladebolle?, som kan laves på lige den type mel, du ønsker at brug. Dog skal der ikke helt så meget mel til hvis du bruger en rugmel eller en anden grov mel.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 0.25 pakke Gær Eller tørgær
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Groft salt
  • 2.5 deciliter Vand Lunkent vand (37 grader)
  • 2 spsk. Olie
  • 100 gram Chokolade knapper
  • 350 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Kom gær, sukker, salt og olie op i en røreskål sammen med lunkent vand og rør gæren ud i vandet.
  • Kom chokolade knapper og halv delen af melet op i røreskålen og rør det hele godt sammen. Tilsæt nu resten af melet lidt ad gangen, til dejen er let og smidig. Dejen skal slippe skålens sider uden at dejen bliver tør.
  • Lad dejen hæve i 30 minutter i en skål under en badehætte eller et stykke husholdningsfilm, eller indtil den har cirka dobbelt størrelse.
  • Vend dejen ud på bordet og del dejen i 10 dele og rul hver stykke til stramme boller.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter på en bageplade med bagepapir, under et viskestykke.
  • Forvarm ovnen til 210 grader varmluft og bag bollerne i 10 minutter nederst i ovnen ved varmluft.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.