x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bloody mary

REDAKTION | 13. april 2019

Den klassiske drink Bloody Mary. 

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: “Gin – vodka – tequila – 150 nye og klassiske cocktails“, hvorfra forfatteren Brian Lucas siger følgende om drinken:

“Denne markante klassiske cocktail, der kendes af mange som en god kur mod tømmermænd, menes at være skabt på Harry’s New York Bar i Paris i 1920’erne, og det hedder sig, at den blev opkaldt efter dronning Mary Tudor af England, som på grund af den skånselsløse forfølgelse af protestanter i hendes korte regeringstid fik tilnavnet »Bloody Mary«.

Oprindelig var det skik at servere Bloody Mary i temaglas af form som en hanekylling eller en båd, men i moderne barer bliver drinken almindeligvis serveret i en highball. Der er en livlig debat blandt bartendere om, hvad den perfekte Bloody Mary består af.

Af alle de klassiske cocktails er det den, som er nemmest at afpasse efter den enkeltes særlige smag, og der er mange udgaver.

I flere og flere kvalitetsbevidste barer fremstiller man sin egen gourmet-tomatpuré, som kan tilsættes husets frisklavede tomatjuice. Disse pureer kan være krydret med en mængde forskellige urter, for eksempel rosmarin og basilikum.

Nogle af de mere velkendte udgaver af Bloody Mary er tilsat muslinge- eller oksekødsekstrakt. Du kan eksperimentere med at skabe din egen personlige klassiker ved efter eget skøn at tilføje eller udelade de mindre væsentlige ingredienser i Bloody Mary (vodka og tomatjuice er de væsentlige):

Tilsæt avocado for at få en mexicansk aroma, eller prøv med wasabi (et japansk krydderi) i stedet for peberrod for at få et anstrøg af Østen – mulighederne er uendelige!”


Bloody mary

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Alkohol, Drinks
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 1 drink
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 4 centiliter Vodka
  • 11 centiliter Tomatjuice
  • 0.5 tsk. Peberrod
  • 0.5 tsk. worcestershiresauce
  • Tabasco Sauce 2 til 3 dråber
  • Citronsaft Et stænk
  • Salt og peber Efter behag

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne rystes sammen med is og sies ned i et glas fyldt med is.
    Garneres med en skive citron eller lime, en stilk selleri og knust sort peber.

Noter

Drinken kan som nævnt varieres i mange udgaver. Forfatteren Brian Lucas har også denne udgave i bogen:

BLOODY MARY NO. 2

Ingredienser:
4 cl vodka
et stænk rødvin
11 cl tomatjuice
½ tsk peberrod
½ tsk Worcestershire sauce
2 til 3 dråber Tabasco sauce
et stænk citronsaft
2 blade basilikum
salt og peber efter behag
1 cl hvid sherry
Vejledning:
Ryst alle ingredienser (bortset fra sherryen) sammen med is og si det ned i et glas fyldt
med is.
Float sherryen på overfladen. Garner med en skive citron, en stilk selleri, 2 laurbærblade, 1 cherrytomat (halveret) og knust sort peber.
Endnu en spændende kur mod tømmermænd. Men pas på – vinen og sherryen gør, at denne cocktail bliver en mere hårdtslående version af
den klassiske Bloody Mary.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har bogen fra Paludans forlag og bogen kan købes her hos Arnold Busck.