Opskrift på bagt græskarpure
Græskar er én af mine oktoberfavoritter hvad angår sæsonråvarer.
Vi fik et meget stort Halloween-græskar af svigermekanikken, så lille-mor og jeg fik straks i “græskar-mode” og tænkeboks.
Det er næsten magisk, som græskar ændrer smag fra forholdsvis neutral og flad, når den er rå, og til rund, fyldig og helt nøddeagtig, når den tilberedes.
Nu brugte jeg jo et Halloween-græskar til denne puré, men fordi hokkaido-græskar trods alt har meget mere smag end Halloween-græskar, vil jeg anbefale at du bruger hokkaido, hvis du har muligheden.
Opskriften er nemlig den samme uanset hvad.
Græskarpure er helt fantastisk som dyppelse til hjemmelavede kartoffelchips, rodfrugtchips eller andet sprødt, men også som tilbehør til et godt stykke kød eller ovenpå en frisk salat.
– Og så er den jo smuk!
Bagt græskarpure opskrift
Bagt græskarpure
Ingredienser
- 1200 gram Græskar gerne hokkaido
- Olie smagsneutral
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen på 175 grader varmluft.
- Skyl dit græskar og skær det derefter i to halve.
- Brig en spiseske til at skrabe kerner og det bløde, trevlede kød ud af græskarret. Kassér det trevlede græskarkød, men gem gerne kernerne! De kan skylles og tørres og blive til lækre, ristede græskarkerner.
- Skær græskarrene ud i grove stykker.
- Find et ildfast fad og smør det med lidt olie.
- Kom græskarstykkerne i fadet og læg dem med skrællen nedad.
- Sæt fadet i ovnen og lad græskarrene bage i 45 minutter.
- Tag de bagte græskar ud af ovnen og sæt dem til afkøling.
- Fjern eventuelle brankede/mørkede pletter på græskarrene, men lad skrællen sidde.
- Kom herefter græskarstykkerne i din blender.
- Blend til en tyk, cremet masse. Du kan også vælge at blende den lidt grovere, hvis du synes det er lækkert, at der er lidt at bide i 🙂
- Servér!