Opskrift på bærgalette
Masser af skønne bær derude lige nu – tryl dem ned i denne på én gang søde og syrlige bærgalette med sprød mørdejsbund…
Den er super nem at lave og smager forrygende!
Jeg har brugt jordbær, brombær og hindbær, men du kan bruge lige de bær, du synes.
Servér tærten med en klat vanilje-fraiche og alle kageglade maver vil juble.

Bærgalette
Ingredienser
Mørdejsbund
- 50 gram Smør stuetempereret
- 70 gram Hvedemel
- 30 gram Speltmel fuldkorn
- 1 spsk. Rørsukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 2 spsk. Vand koldt
Bærfyld
- 250 gram Bær friske og blandede
- 1.5 spsk. Rørsukker
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 spsk. Kartoffelmel
Desuden
- 50 gram Marcipan revet, kan udelades
- Mælk til pensling
- hakkede mandler 1 håndfuld
Vanille-fraiche
- 2 deciliter Creme Fraiche
- 0.5 spsk. Flormelis
- 1 tsk. Vaniljesukker
Sådan gør du
Mørdej
- Put alle ingredienser i en skål og rør sammen med håndmixer. Saml dejen med hænderne og ælt færdig på meldrysset bord til en fast, blød og smidig dej. Lad hvile på køl ca. 30 minutter.
Bærfyld
- Imens laves bærfyld: rør alle ingredienser sammen og lad trække til dejen er klar.
Galette
- Rul dejen ud til en bund, cirka 25 cm i diameter. Placer på bageplade med bagepapir. Spred marcipanen ud på bunden. Fordel hærfyldte på bunden, lad ca. 5 cm ud til kanten være fri hele vejen rundt. Fold dejens sider op over fyldet. Pensl med mælk og drys med hakkede mandler. Bag cirka 35 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Mens kagen køler en anelse røres vanillefraichen sammen. Server tærten lun med cremefraiche.