ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ztove intelligent kogegrej

SPONSORERET INDHOLD | 22. december 2018

22. december – GastroFun.dk julekalender 2018

Vi forkæler jer med masser af inspiration til at gøre jeres dagligdag i køkkenet sjovere og mere spændende.

Derfor har vi fundet 24 fede ting som enhver madnørd vil kunne ønske sig til jul eller forkæle sine nærmeste med.

 

Ztove intelligent kogegrej

Generelt har vores madlavningsteknikker altid været baseret på en høj ydre varme, der varmer hårdt på ens råvarer indtil de har den ønskede temperatur indeni. Sous vide har været med til at revolutionere teknikken ved at tilberede ens råvare ved præcis den temperatur man ønsker det skal have indeni.

Det har samtidig lært passionerede danske madnørder mere omkring kernetemperaturer og tilberedningstemperaturer generelt. Men så snart det f.eks. kommer til at få skabt stegeskorpe (maillard-reaktionen), så ved vi ikke meget omkring temperatur. Det samme gør sig gældende når det kommer til f.eks. stegning af en pandekage og kogning af kartofler. Hvilken temperatur skal det gøres ved og hvor præcist skal det være.

Ztove

Det prøver det danske firma Ztove at råde bod på, ved at komme med deres bud på fremtidens intelligente kogegrej. De laver pander og kasseroller der passer sammen med en kogeplade og styres af en app. De har en temperaturstyring med ±1 graders præcision, hvilket er kun noget vi normalt kender fra et sous vide apparat. Det giver et væld af nye muligheder, især hvor man ikke brænder ens råvarer på eller udkoger noget.

App’en arbejder sammen med dig og på dine præmisser når du laver dine retter. Det betyder at når man steger en pandekage, så beder den dig om at vende den når det er tid til det. Hvis du ikke gør det, så skruer den automatisk ned for blusset så den ikke brænder på. Når du vender den, så skruer den op igen og beregner selv hvor lang tid råvaren skal have. Så det er en slags semi-automatisk hjælpefunktion, der hjælper dig – frem for at ”jage” dig igennem processen på præcis den måde som app’en ønsker.

F.eks. her i juletiden, så kan man med deres system lave risengrød ved 98 grader, så den ikke brænder på. Hvide kartofler tilberederes ved 92 grader, så man undgår udkogte kartofler. De brunede kartofler laves med et tykt lag karamel – af smeltet sukker ved 200°C, hvorefter kartoflerne hygger sig ved 187 grader indtil de skal serveres.

Her er der en fremvisning af produktet:

Deres produkter kan købes på Sousvide.dk her.


Læs mere om konkurrencen her 

Skriv en kommentar