Gastro juleønsker – 17. december
Vi vil forkæle jer kære læsere med input og inspiration til at gøre jeres hverdag meget sjovere.
Vi har fundet 24 fede ting som enhver GastroNørd kan have/bruge i sit køkken, som man enten kan ønske sig til jul eller forkæle sine nærmeste med.
SousVide Supreme® Chef
Sous vide maskinerne/udstyret kan ses som et temperaturstyret vandbad. Det fås både som stav der sættes i et vandbad, et kar med indbygget termostat (ligner en frituregryde) samt som en indbygget funktion i en dampovn.
Fælles for dem alle er at de nænsomt tilbereder råvarerne uden at det kan få en for høj temperatur.
Sous vide betyder “under vakuum” på fransk. Maden pakkes ind i en vakuumpose og tilberedes ved den temperatur man ønsker kernen i råvaren skal være. Råvaren kan derfor ikke blive eksponeret for en for høj temperatur ligesom hvis det tilberedes ved 200 grader i en ovn indtil kernetemperaturen (i midten) er på det ønskede niveau.
Vi har fundet en af de bedste på markedet til hjemmekøkkenet:
SousVide Supreme® Chef. Maskinen er en komplet løsning, så det eneste man skal bruge foruden den er en vakuumpakker eller zip-lock poser.
Maskinen er i børstet stål og fremstår hårdfør og professionel. Det rå look passer ind i de fleste køkkener og skal nok tiltrække mange misundelige blikke fra enhver der ser vidunderet.
Specifikationer:
Præcis temperaturstyring ( +/- 0,5 °C i gennemsnit)
Lydløs drift
Simpelt kontrolpanel
Isolerende låg, der også kan bruges som bakke
Tilbereder op til 3 kg kød
Temperaturer fra 30 til 99 °C (indstilles med 0,5 °C intervaller)
Maskinen er set hos SousVide.dk.
Læs mere om konkurrencen her.