Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Skræddersy et køkken, der passer til dine gastronomiske udskejelser

gastrofunlogoSponsoreret indhold

Annoncørbetalt.

31. juli 2023

Uanset om man er ny eller erfaren i køkkenet, så kan den helt rigtige indretning opgradere ens oplevelse. For redskaberne i et rigtigt køkken er ikke længere begrænset til de professionelle kokke, da man også kan få et professionelt køkken derhjemme. Så vil man have et køkken, hvor man både kan lave budget- og gourmetmad, så læs med her. 

En slidstærk bordplade

En bordplade er på mange måder kokkens lærred. Det er her, hvor der skæres grøntsager, laves dressinger og bages brød. Derfor skal den også tåle nogle slag. Et valg, der både får point på funktionalitet og æstetik, er en bordplade lavet af natursten. Det giver køkkenet et unikt look. 

Vælger du en Bordplade i granit,  er den samtidig modstandsdygtig for varme, så det er oplagt til bagning eller madlavning. Man skal dog alligevel huske bordskånerne, da man ikke kan stille en helt varm gryde direkte på bordpladen. En naturstensbordplade kræver noget vedligeholdelse, men hvis man prioriterer dét, er det ofte det hele værd.   

Hæng gryder og pander i nærheden

Når man bevæger sig rundt i køkkenet og har mange bolde i luften, er det altid en god idé at have sine redskaber indenfor en rimelig afstand. Derfor kan man med fordel vælge at hænge sine gryder og pander lige ved komfuret, eller placere dem i praktiske skuffer. Der findes forskellige løsninger, alt efter hvor dit komfur er placeret. 

Man kan blandt andet vælge at lave en løsning, hvor man kan trække en stang med gryderne ud af et skab, hvor den kan skubbes ind, når den ikke bruges. Andre vælger en simpel løsning med at hænge en stålstang op, hvor gryder og pander kan sættes fast på den. 

Investér i en stor køkkenvask

Uanset om man skal vaske grøntsager eller skrælle kartofler, så er god plads ved køkkenvasken aldrig en dårlig idé. De dygtigste kokke har derfor en stor vask, hvor de også kan lægge pander og gryder, som de ikke har tid til at vaske op med det samme. På den måde har man bedre plads til at forberede maden, hvis man har et lille køkken. 

Overvej en køkkenø

Man må ikke gå ned på plads, hvis man skal lave mad som i det professionelle køkken. Står man i en situation, hvor man skal have renoveret køkken, kan man derfor overveje en køkkenø. Her kan man lave en ekstra arbejdsstation, man kan indrette en hyggelig spiseplads ved køkkenøen, og så kan man bruge pladsen i køkkenøen til opbevaring af redskaber. På den måde har man alt, hvad man skal bruge ét sted. Samtidig er det en hyggelig tilføjelse til køkkenet, fordi man kan lave mad, mens andre kan sidde og se på.