ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sådan får du skarpe knive

SPONSORERET INDHOLD | 1. juli 2022

Dette indhold er sponsoreret

Skarpe knive er en af de vigtigste ting i et køkken, og det er derfor vigtigt at få slebet dine knive. Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan få skarpe knive.

 

Gør det selv – sådan sliber du dine egne knive

Med de rigtige redskaber og vejledning, kan det faktisk være ret simpelt at slibe sine egne knive. Du kan blive klogere ved at kigge på på dagensfokus. Først og fremmest skal du have fat i nogle forskellige typer af slibesten – grov, mellem og fin. Du skal starte med den groveste sten, og derefter arbejde dig op til den fineste sten. Når du har slebet din kniv med den groveste sten, vil der typisk være synlige mærker på bladet fra stenen – disse mærker skal du fjerne med den mellemste sten. Herefter er det blot at give bladet en fin overflade med den fineste sten – her kan du eventuelt bruge lidt vand på stenen for at undgå at bladet bliver overophedet under processen. Når du har slebet dine knive helt færdige, skal de bare skylles af under rindende vand for at fjerne eventuelle rester fra slibestenene og slibestøv – herefter er de klar til brug.

Hvilken type slibesten bør man bruge til at slibe sine knive?

Der findes et hav af forskellige slibesten på markedet, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken type man skal bruge til sine knive. Men først og fremmest er det vigtigt at have i mente, at der ikke er nogen facitliste over, hvilken type slibesten, der er den bedste. Det kommer helt an på ens egne behov og præferencer. Dog er der alligevel nogle ting, man bør have in mente, når man skal vælge sin slibesten. For det første bør man overveje størrelsen på sin sten. Hvis man har en lille sten, så vil den typisk være nemmere at håndtere end en stor sten. Derudover bør man også overveje formen på sin sten. En flad sten vil typisk give et mere jævnt resultat end en sten med en rund form.

Hvor ofte bør man slibe sine knive for at holde dem skarpe?

For at holde sine knive skarpe, bør man slibe dem hver 2-3 måned. Du vil automatisk kunne mærke, når dine knive bliver sløve, og det er på tide at slibe dem.

Det er altid en god idé at have skarpe knive. De er ikke kun mere sikre at bruge, men det er også meget mere behageligt.