ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Qknives produkttest

PER ASMUSSEN | 23. juni 2022

Qknives er et dansk brand, der producerer kokkeknive i en god kvalitet. Deres produkter findes i mange forskellige varianter og er alle fremstillet med henblik på at lave en god kniv til danskerne. De har valgt at specialisere sig i produktionen af Gyuto-kokkeknive, som er den type kniv, der anvendes flest gange i professionelle køkkener verden over. Vi har testet nogle af Qknives’ populære modeller og givet vores bedste bud på, om de lever op til forventning

Jeg indrømmer gerne at jeg var skeptisk da jeg fik muligheden for at teste deres produkter, da min første tanke var at det sikkert var knive importeret og produceret i Kina og solgt med en kæmpe avance.

Jeg har testet 4 knive fra deres Original Series:

  • Santoku kniv
  • Utility kniv
  • Urtekniv
  • Brødkniv

Det startede rigtig godt. Knivene kom i en 4 flotte æsker, så det er bestemt en god fornemmelse man starter med at have. Straks skar jeg i et stykke papir, det synes jeg er en god måde at teste knives skarphed på. Her klarede de også testen.

Skafterne er tilpas tunge til at give et modspil til klingen generelt og efter 4 uger med flittig brug af dem alle, så er de stadig skarpe.

Santoku kniv

Qknives santukokniv

All-round kniven der virkelig kan bruges til det meste i køkkenet. Jeg bruger den især til at skære kød/fisk og hakke grøntsager. Den er på kort tid blevet min foretrukne kniv i køkkenet og den holder skarpheden.

Utility kniv

Qknives utilitykniv

Kniven har jeg primært brugt til at skære grøntsager og frugter med. Den bruges en del når jeg laver børnenes madpakker.

Brødkniv

QKnives brødkniv

Den har virkelig imponeret mig. Den skærer rugbrød, surdejsbrød og boller helt uden problemer. Derudover har jeg brugt den til flæskesteg og Beef Wellington, begge dele med succes. Min eneste anke med kniven er at bladet er for kort til mange situationer, især et godt hjemmebagt surdejsbrød er den ikke lang nok til at kunne skære igennem.

Urtekniv

Qknives urtekniv

En lille lækker sag der hurtigt er blevet en go-to kniv når det kommer til at skære urter og små grøntsager. Den har en dejlig tyngde og en god balance mellem skaftet og bladet. Det er klart den tungeste urtekniv jeg har holdt ved til dato og det er positivt ment.

Slibesten med vinkler

Selvom jeg ikke har oplevet at knivene endnu skulle slibes, så har jeg fået brugt slibestenen en del gange til mine andre knive. Der hvor jeg mener at Qknives har lavet en genistreg er ved at sende en vinkel med slibestenen, så man sikrer sig at man holder ens kniv i de anbefalede 15 grader. Det er med til at sikre at selv en nybegynder indenfor slibning kan være med.

Konklusion

Jeg må konkludere at jeg virkelig er positiv overrasket over produkterne jeg har været igennem. Lige fra de ankom i flotte æsker til at de er blevet en fast del af mit køkken.

De leverer produkter i en god kvalitet og skarpe knive. Hvis man ser bort fra at jeg godt kunne tænke mig et lidt længere blad på min brødkniv, så scorer de meget høje karakterer hos mig.

Så hvis du er på udkig efter gode knive, så kan Qknives helt sikkert anbefales. De har et godt udvalg af knive til både begyndere og professionelle kokke.