ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Opdater køkkenudstyret med disse ting

SPONSORERET INDHOLD | 2. juli 2022

Dette indhold er sponsoreret

Køkkenudstyr og service er en vigtig del af køkkenet, og det er derfor vigtigt at have et komplet udvalg. Køkkenudstyret bruges ofte, og derfor er det rart at have nogle ting, som gør madlavningen lettere. Der findes et hav af forskellige produkter på markedet, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvad man skal investere i. Læs med her og få inspiration til nyt køkkenudstyr og service. 
 

Borddækning er vigtigt – uanset selskab

Når man skal have gæster, er det altid dejligt med et veldækket bord. I første omgang er det vigtigt, at bordet er rengjort og tørt, inden man begynder at dække bordet. Herefter kan man begynde på selve borddækningen. Man kan starte med at lægge en flot dug ud over bordet – gerne i en farve, som matcher resten af ens boligindretning. Dernæst kan man begynde på de pynteting, som skal være på bordet. Her kan man overveje at placere nogle fine blomster på midten af bordet, eller måske nogle smukke lysestager. Nogle vælger også at pynte med friske frugter eller grøntsager – især hvis der er tale om en frokost eller brunch. Til sidst skal der selvfølgelig sættes tallerkener, bestik og glas frem på bordet, så gæsterne har alt, hvad de behøver foran sig under middagen eller aftensmaden. En god idé er også at servere en velkomstdrink eller en kold øl, som med fordel kan serveres  i et sjovt ølglas med logo, som gæsterne kan more sig over og tage med hjem.

Knive, gryder og pander i god kvalitet

Når man skal investere i nye knive, gryder og pander, er det vigtigt at have fokus på kvaliteten. Det er nemlig ikke alle produkter, der er lige gode, og der kan være en stor forskel på prisen. Derfor kan det godt betale sig at investere i nogle lidt dyrere produkter, da de typisk holder længere tid. Ofte er det sådan, at de dyrere produkter er af bedre kvalitet, og det betyder, at maden bliver bedre tilberedt. Der kan eksempelvis være en stor forskel på en gryde, hvor den dyre version typisk har en jævn varmefordeling, mens den billige version kan have enkelte hot spots. Dette kan give anledning til, at maden brænder fast på bunden af gryden. Derudover er det også vigtigt at have fokus på designet af produktet. Her bør man finde noget, som passer ind i sit eget køkken – både med hensyn til farverne, men også med hensyn til stilen. Man kan eksempelvis overveje om man gerne vil have et rustikt eller et mere moderne udtryk i sit køkken.

Hvor ofte bør man opdatere sit køkkenudstyr?

Man bør udskifte eller opdatere sit køkkenudstyr med jævne mellemrum, og det er der flere årsager til. For det første er hygiejnen i spil. Køkkenet er et af de steder i hjemmet, hvor der kan være mange bakterier – især på køkkenredskaberne og -maskinerne. Derfor bør man sikre sig, at disse bliver rengjort og desinficeret jævnligt. Det anbefales eksempelvis at vaske sin opvaskemaskine med eddike en gang om måneden for at undgå bakterier. Yderligere kan det også være en god idé at udskifte gammelt køkkenudstyr, især hvis det gamle er meget slidt. Det kan eksempelvis være knive, pander eller gryder, som gerne skal være i god stand, når man laver mad.