x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Modningsskabet DRY AGER® DX500

PER ASMUSSEN | 5. december 2018

5. december – GastroFun.dk julekalender 2018

Vi forkæler jer med masser af inspiration til at gøre jeres dagligdag i køkkenet sjovere og mere spændende.

Derfor har vi fundet 24 fede ting som enhver madnørd vil kunne ønske sig til jul eller forkæle sine nærmeste med.

Modningsskabet DRY AGER® DX500

Hvis du er til tørmodnet kød, så ved du at det er meget dyrere end almindeligt vådmodnet kød, både når du sidder på et steak-house eller handler hos din lokale slagter eller i  et supermarked.

Det smager mere intenst af kød og har en kraftig nøddeagtigt umami-smag. Hvis det er noget du selv har lyst til at eksperimentere med, så er et modningsskab måske vejen frem for dig?

Hvis du er en stor madnørd, selv har lyst til at være med i hele modningsprocessen samt elsker at vise dit kød (modningsskab) frem – så er det vejen frem for dig.

Skabet laves af det tyske firma Dry Ager og deres model DRY AGER® DX500 er unik i forhold til at alle andre skabe der er på markedet – både når det kommer til pris, design og kvalitet.

Er der så ikke en hage ved det tænker du? Jo, bestemt: Prisen – du skal virkelig ville det her, da prisen er +25.000 kr., når man både skal have kroge, hylder og evt. saltblokke med.

Selvom prisen er høj, så tro det eller lad vær – prisen er faktisk et argument for at købe skabet. Ikke skabets pris, men det faktum at man kan købe nyslagtet/frisk kød hos ens lokale slagter 10-30 % billigere end hvis du køber det kød de har der er klar til at sætte tænderne i. Det er fordi at slagteren skal have kødet hængende i sit modnings-/kølerum i 3-6 uger før han kan sælge det. Det binder hans likvidtet og derfor er han interesseret i at sælge det nyslagtede kød hurtigere (og dermed billigere).

Specifikationer:

Det er lavet af rustfrit stål i målene:

  • Indvendigt: 71 x 50 x 43 (højde x bredde x dybe i cm).
  • Udvendigt: 90 x60 x61  (højde x bredde x dybe i cm).

Der er plads til cirka 20 kg kød og det må maksimalt være 50 cm langt.

Skabet kan indstilles i temperaturer fra 0-25 grader celsius med 0,1 graders nøjagtighed.

Der skal ikke tilsluttes vand til skabet og der er en controller der sørger for at styre luftfugtigheden. Den går fra 60-90 %.

Hygiejne er en meget vigtig faktor når det kommer til modning af kød. Skabet renses bl.a. ved hjælp af et kulfilter, der ventileres hvert minut ved hjælp af et UV filter.

Skabet kan bl.a. købes hos Sousvide.dk.


Læs mere om konkurrencen her.