ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hvilken vin skal du servere til middagen?

SPONSORERET INDHOLD | 13. februar 2023

Vin er bedste venner med rigtige mange retter, og derfor er det ofte den foretrukne alkohol, når den står på en god middag. Men når man inviterer vennerne over, vil man også gerne servere en vin, der passer godt til maden. 

Er man ikke vinkender, kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Der er nogle tommelfingerregler, som at vinen skal være sødere og mere syrlig end maden, og at rødvin passer godt med f.eks. rødt kød. Men hvad hvis du er i tvivl om en specifik vin? 

Pinot noir og kylling

De fleste danskere er glade for bourgogne vin. Det er et af de vinområder i Frankrig, hvor du kan få noget af det bedste vin. Pinot noir er en god vin, fordi den er relativt nem at servere og passer til meget mad. Hvis du har en mere frugtagtig pinot noir, er den god sammen med laks og kylling. Har du i stedet en mere bitter vin, passer den bedre til f.eks. filet mignon.

En god opskrift til pinot noir:

  • Helstegt kylling med ovnbagte grøntsager

Prosecco og prosciutto

Prosecco er en perfekt snackvin, som ofte bliver brugt til aperitif. Den er lavet på Glera-druen, og er en relativt billig mousserende vin. Den er syrlig og passer derfor godt til snacks som prosciutto og melon. I sig selv er prosciutto og melon en lækker snack, men når man serverer et glas Prosecco ved siden af, højner det oplevelsen.

Rosé og ostebord

Om det er som forret eller dessert, er et godt ostebord en sikker vinder. Men når man har mange forskellige oste som både brie og blåskimmelost, kan det være svært at finde ud af, hvilken vin, der passer til det hele. Derfor er en god rosévin et godt bud, fordi den er sød, men samtidig har det syrlige fra hvidvinen. 

Sauvignon Blanc og pasta

Sauvignon blanc minder om chardonnay-druen. Forskellen er dog bare, at sauvignon blanc er aromatisk, mens chardonnay ikke er. Sauvignon blanc er en god hvidvin, som passer godt til cremede pastaretter som pasta med gedeost, pasta carbonara og gnocchi. Pasta med ost har nemlig godt af at blive spist med et glas hvidvin ved siden af, og derfor er denne vin perfekt til det.


Hvis man vil eksperimentere lidt, kan man faktisk også lave en lækker sauce ud af sauvignon blanc. Den er mild og kan både bruges til pasta, rejer, svampe og mere. Du skal blot bruge disse ingredienser: 

  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Chiliflager
  • Salt og peber
  • Hvidvin 
  • SMør