Hel kylling
En hel kylling, sådan en har vi ofte med at gøre her i Danmark. Vi drysser salt og peber på den og lægger den i ovnen eller på grillen og det er er så det. Nogen vil have det mørke og nogen vil have det lyse kød.
Ofte ser man at ikke al kyllingen bliver spist og man har spildt en del af kyllingen. Det må man kunne bedre tænker vi.
Er et alternativ at købe f.eks. kyllingebryst for sig selv og tilberede det. Nej, det mener vi ikke. Brysterne er ofte pumpet med vand, der er ikke skind på og du betaler næsten for en hel kylling alene ved at købe brysterne for sig selv.
Vi har sat os for at vise jer hvordan man med 1 hel kylling kan lave 3 hovedmåltider og 1 frokost til 2 personer:
Frokost:
Kyllingefrikadeller. Server dem på en skive rugbrød eller i forbindelse med en buffet.
Aftensmad:
Friturestegt kylling. Overlår, underlår og vingerne kan bruges på denne måde. Server dem som hjemmelavet junkfood med pommes frites eller sammen med kogte kartofler og en kyllingesovs.
Sous vide kyllingebryst med sprødt skind. Server dem f.eks. med sprødstegte kartofler eller kogte kartofler med en sauce lavet på saften fra kyllingen.
Skroget fra kyllingen kan bruges til at koges ind sammen med suppegrønsager til hønsekødsuppe (dog uden kød, da den har vi brugt til de andre ting), løgsuppe eller til fond til sauce.
Kyllingen vi har brugt var kun på 1250 gram, så det var en i den lille ende, men alligevel var der nok til 4 måltider til 2 personer.
Der er hav af andre muligheder når man bruger hele kyllingen. Et god ting at have i baghovedet når du står ved køledisken og overvejer hvad du skal købe:
“Husk at du betaler for afpudset/benene/skindet, selvom du kun køber 2 kylingebrystfileter.”
Så hvorfor ikke købe det med og få hele oplevelsen og alle mulighederne på kyllingen?