Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fedtfri papadums

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

16. oktober 2018

Papadam, papadum, papad eller papar er en tynd friteret dej af linser. Papadums er sprøde og benyttes i det indiske køkken sammen med curryer eller som en snack. Dejen laves af linsemel, eller af en blanding af linsemel og rismel. Der findes også varianter med kikærtemel.

Man kan naturligvis bage sine papadums selv, og det er faktisk ret enkelt, da dejen er uden gær og derfor ikke skal hæve. Så den er hurtigt rørt sammen, og brødene kan bages i en ruf.

Der findes dog også mange fine, færdigbagte varianter af de indiske brød, og har du ikke mod på at bage selv, kan du sagtens servere  disse. De er bagt færdige og skal bare varmes inden brug . hurtigt og nemt!

Normalt foregår opvarmningen i frituregryden, eller de dyppes i olie og får derefter en tur i ovnen.

Jeg så dog fornylig et Jamie Oliver program, hvor han gjorde noget så simpelt som at placere sine papadums i en skål og give dem 1 minut i mikrobølgeovnen på fuld effekt. Det så smart ud, og jeg fik lyst til selv at prøve. Resultatet var overraskende godt, så det er ikke sidste gang, jeg gør det på den måde. 

Der bruges ingen olie, og tidsforbruget er minimalt. Det eneste du skal være opmærksom på er, at brødene ikke må røre hinanden. Placer dem derfor på højkant, så du har plads til nogle stykker.

Velbekomme!