I dag blev der for første gang forsøgt at lave beef jerky, Jeg havde et stykke lårtunge med hjem fra Kannegaard Økologi og det blev skåret i tynde skiver, i går og marineret, nogenblev skåret med og nogen mod fibrene, for at finde ud af hvad der blev bedst, det syntes jeg med fibrene gjorde, langt mere bid og man kan længe gå og nyde at tygge på det.
Jeg kan utroligt godt lide jerky og jeg kan med ro i sindet sige at disse er de bedste jeg nogensinde har smagt, nu skal jeg bare have justeret opskriften for at se om det kan blive endnu bedre.
Kødet blev marineret i 15 timer:
Røget med big game blend fra treager, som også har forskellige urter i træpillerne, ved 150 f° i 6 timer:
Det blev bare lige tørret hurtigt med køkkenrulle og så ellers røget i 6 timer ved 60 grader. Lårtunge er perfekt til formålet.
Og nydes med en dejlig kold øl i aften, det er et kæmpe hit og vanvittigt nemt at lave.
Følg min Facebookside her.