ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Familien Kjeldgaards falafler

Familien Kjeldgaard

Familien Kjeldgaard elsker at lave mad og udforske nye metoder og anderledes ingredienser.

31. juli 2020
Falafler er et fremragende alternativ til de retter hvor du ellers ville bruge kød. Det kunne f.eks. være i pitabrød, pastasaucer eller på en salat som her.

Opskrift på familien kjeldgaards falafler

Falafler er et fremragende alternativ til de retter hvor du ellers ville bruge kød. Det kunne f.eks. være i pitabrød, pastasaucer eller på en salat som her.

Mulighederne er uendelige, så det er bare om at komme i gang med at lave de her overraskende nemme lækkerbiskener.


Antal: 35 Styk

Familien Kjeldgaards falafler

Falafler er et fremragende alternativ til de retter hvor du ellers ville bruge kød. Det kunne f.eks. være i pitabrød, pastasaucer eller på en salat som her.
Forfatter: Familien Kjeldgaard
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Vegetarisk
Keyword: Kikærter
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Grej

Ingredienser

  • 400 gram Kikærter Skal være udblødte
  • 1 bundt Bredbladet persille
  • 2 bundt Persille
  • 2 stk. Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 1 stk. Chili Frisk
  • 5 tsk. Koriander Stødt
  • 5 tsk. Spidskommen Stødt
  • 1 spsk. Salt
  • 2 stk. Citroner Saften
  • 4 spsk. Rasp
  • 3 stk. Æg
  • 1 liter Fritureolie Eller rapsolie

Sådan gør du

  • Vigtigt! Husk at lægge kikærterne i blød i vand natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, bliver massen meget blød og vil ikke hænge sammen. 
    ​​​​​​Brug enten en kødhakker eller en foodprocessor til at blande ingredienserne. 
    1. Kom alle ingredienserne i kødhakker eller foodprocessor (på nær æg og olie), og kør det til det har samlet sig til en masse. Den behøver ikke og være meget fint, men kikærterne skal helst ikke være hele, da massen så vil falde fra hinanden
    2. Smag til med ekstra krydderier eller citronsaft, hvis du synes det mangler lidt
    3. Tilføj æggene og vend det sammen med massen
    4. Form til kugler på størrelse med golfbolde
    5. Put olien i en lille gryde, og varm den op til 170 grader
    6. Put nu forsigtigt 4-5 falafler i ad gangen og lad dem være i olien i 3 minutter
    Nu er de klar til at blive spist i din yndlingsmad ? Opbevar dem på køl eller frys dem ned til senere brug. 

Noter

I Maddysten lavede vi over 100 falafler til vores pitabrød og hver og en blev spist. Så vi kan næsten garantere, at hele familien vil synes om denne opskrift