
Opskrift på marcipanhorn med nougat og æbler
Weekend og julestemning der så småt sniger sig ind alle vegne…
Måske I andre også får lyst til at bage…?
De her horn er bløde, luftige og fyldt med marcipanremonce, nougat og æble – ret så julet (men uden at være FOR julet) og virkelig godt!
Hornene har et herligt mix af sødt, blødt, let syrligt og knas, på toppen er nemlig sprøde, hakkede pistacier.
Hornene er nemme at lave og skønne til morgenbordet eller kaffen – måske et hyggeligt lille søndagsprojekt.
Hornene skal helst spises samme dag de laves – så er de bare bedst! Men alternativt kan de fryses efter bagning og så tages op og lunes og pyntes når de skal bruges.

Marcipanhorn med nougat og æbler
Ingredienser
Dej
- 25 gram Gær
- 2 deciliter Mælk
- 80 gram Smør
- 1 stk. Æg
- 30 gram Sukker
- 450 gram Hvedemel
- 1/2 tsk. Kardemomme stødt
- 1/4 tsk. Salt
Marcipanremonce
- 60 gram Smør blødt
- 60 gram Sukker
- 75 gram Marcipan
- 1 stk. Æbler revet
Øvrigt fyld
- 75 gram Nougat skæres i 16 tern/stænger.
Topping
- Glasur med chokolade
- 1 håndfuld Pistaciekerner hakkede
Sådan gør du
Dej
- Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mælk og varm til væsken er fingervarm, hæld i en skål. Rør gær ud i skålen.Tilsæt æg, sukker, hvedemel, kardemomme og salt og rør godt sammen. Ælt færdig på meldrysset bord. Dejen skal være blød og smidig og ikke for tør.Sæt til hævning 1 time.
Remonce
- Brug en elmixer til at piske smør, marcipan, sukker og revet æble sammen til en jævn masse.
Samling af horn
- Del dejen i 2 og rul hver halvdel ud til et rektangel (cirka 45 x 15 cm). Skær hvert rektangel i 8 trekanter (se slide 4 for video).Put 1 tsk. remonce og et lille stykke nougat i bunden af hver trekant og rul sammen mod spidsen af trekanten, så du får et horn med fyld i midten. Tryk enderne på hornene godt sammen og placer på bageplade med samlingen nedad.Pensl med mælk og bag ved 200 grader, alm ovn i 10-12 minutter, til de er fine og gyldne.Pynt de kølede horn med glasur og pistacier
Noter

Følg mig på Instagram her.