Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartoffelpande med bacon, porrer og ost

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

1. august 2023
Brug den som frokost eller aftensmad eller lav den måske over bål, hvis du er på tur – den kræver ikke mange ingredienser og perfekt til lidt hygge og comfort.
Kartoffelpande med bacon, porrer og ost

Opskrift på kartoffelpande med bacon, porrer og ost

Okay, indrømmet! Det her er måske ikk lige verdens sundeste ret, men til gengæld er den virkelig god! Og virkelig simpel!. Og det kan altså også godt noget nogle gange…

I får; kartoffelpande med bacon, porrer og ost – mums for en omgang!

Kartoflerne er kogt for sig selv og derefter stegt sammen med de øvrige sager og tilsammen giver det en lækker cremet kartoffelret med salt fra de sprøde bacon, sødme fra de stegte løg og fylde fra kartoflerne… og så den smeltede ost, ikk? Det er bare altid godt! Dette pandemix smager fabelagtigt skønt! Og så det er super nemt at bikse sammen…

Brug den som frokost eller aftensmad eller lav den måske over bål, hvis du er på tur – den kræver ikke mange ingredienser og perfekt til lidt hygge og comfort.


Kartoffelpande med bacon, porrer og ost
Antal: 2 personer

Kartoffelpande med bacon, porrer og ost

Brug den som frokost eller aftensmad eller lav den måske over bål, hvis du er på tur – den kræver ikke mange ingredienser og perfekt til lidt hygge og comfort.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 30 minutter

Grej

  • 1 Pande

Ingredienser

  • 400 gram Kartofler
  • 1 pakke Bacon i tern
  • 1 stk. Løg stort og grofthakket
  • 1/2 stk. Porre skåret i skiver (kan udelades)
  • Smør til stegningen
  • 150 gram Revet ost
  • Salt og Peber
  • Purløg til topping, kan udelades

Sådan gør du

  • Skrub og skræl kartoflerne (eller bar skrub dem, hvis det nye kartofler)
    Sæt dem til kogning og giv dem til de lige netop er møre.
  • Imens de koger steger du bacon på en pande – giv det lige 3-4 min og tilsæt så løg og steg med til de bliver bløde.
  • Når kartoflerne er klar, drænes de for vand og skæres i skiver. Tilsæt til panden sammen med porrer. Steg til kartoflerne er let brunede.
  • Tilføj 2/3 af osten og vend forsigtigt rundt i panden til osten er smeltet. Drys det sidste ost ovenpå og lad det varme med et par minutter, til også det er let smeltet.
  • Tag panden af varmen og drys med salt, peber og purløg. Server