med stegte ferskner
Opskrift på helstegt knurhane
Helstegte fisk på grillen er altid smukke og er med til at holde en del af smagen i det dejlige kød.
Her serveres saltvandsfisken knurhane med stegte ferskner og er krydret med bl.a. citron og frisk timian.
Vi har opskriften fra bogen “Fisk på gaflen“, skrevet af Rasmus Grønbech.
Antal: personer
Helstegt knurhane
med stegte ferskner
Ingredienser
Knurhane
- 2 stk. Knurhaner
- 1 stk. Citron økologisk
- 4 fed Hvidløg
- 1 tsk. Fennikelfrø
- 2 stk. Laurbærblad
- Frisk timian 4 kviste
- Olivenolie til stegning
- Salt og Peber friskkværnet
Stegte ferskner
- 4 stk. Ferskner
- 1 deciliter Olivenolie
- 1 tsk. Anisfrø grønne
- Frisk timian 2 kviste
- 1 stk. Citron økologisk
- 100 gram oliven sorte
- Salt og Peber friskkværnet
Sådan gør du
HELSTEGT KNURHANE
- Tænd en grill eller arranger et egnet ildsted. Skrab knurhanerne for skæl ved at køre en kniv fra hale mod hoved under rindende koldt vand. Skær bugen op, fjern indvoldene og skyl godt med vand. Gnid bugen godt med salt og peber. Skær citronen i skiver og knus hvidløget groft. Bland citronskiver, hvidløg, fennikelfrø, laurbærblade og timiankviste og læg blandingen ind i bugen på fiskene og bind sammen med køkkensnor. Pensl fiskene godt med olivenolie og krydr med salt og peber. Grill fiskene på en grill eller over åben ild. De skal have ca. 8-10 minutter på hver side.
STEGTE FERSKNER
- Del fersknerne i kvarter og fjern stenene. Læg ferskenbådene i et ildfast fad med skæresiden opad, pensl med olivenolie, drys med anisfrø og salt og peber. Pluk timianen, pil hvidløgene og skær citronen i skiver. Læg sorte oliven, timian, hvidløgsfed og citronskiver ved ferskenbådene og stil fadet i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter.
SERVERING
- Server evt. med Kartoffelpuré med græsk yoghurt.