ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Helstegt knurhane

gastrofunlogoRedaktion
   

Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

20. september 2019
med stegte ferskner

Opskrift på helstegt knurhane

Helstegte fisk på grillen er altid smukke og er med til at holde en del af smagen i det dejlige kød.

Her serveres saltvandsfisken knurhane med stegte ferskner og er krydret med bl.a. citron og frisk timian.

Vi har opskriften fra bogen “Fisk på gaflen“, skrevet af Rasmus Grønbech.


Antal: 4 personer

Helstegt knurhane

med stegte ferskner
Forfatter: Redaktion
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Knurhane

  • 2 stk. Knurhaner
  • 1 stk. Citron økologisk
  • 4 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Fennikelfrø
  • 2 stk. Laurbærblad
  • Frisk timian 4 kviste
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber friskkværnet

Stegte ferskner

  • 4 stk. Ferskner
  • 1 deciliter Olivenolie
  • 1 tsk. Anisfrø grønne
  • Frisk timian 2 kviste
  • 1 stk. Citron økologisk
  • 100 gram oliven sorte
  • Salt og peber friskkværnet

Sådan gør du

HELSTEGT KNURHANE

  • Tænd en grill eller arranger et egnet ildsted.
    Skrab knurhanerne for skæl ved at køre en kniv fra hale mod hoved under rindende koldt vand.
    Skær bugen op, fjern indvoldene og skyl godt med vand.
    Gnid bugen godt med salt og peber.
    Skær citronen i skiver og knus hvidløget groft.
    Bland citronskiver, hvidløg, fennikelfrø, laurbærblade og timiankviste og læg blandingen ind i bugen på fiskene og bind sammen med køkkensnor.
    Pensl fiskene godt med olivenolie og krydr med salt og peber.
    Grill fiskene på en grill eller over åben ild.
    De skal have ca. 8-10 minutter på hver side.
     

STEGTE FERSKNER

  • Del fersknerne i kvarter og fjern stenene.
    Læg ferskenbådene i et ildfast fad med skæresiden opad, pensl med olivenolie, drys med anisfrø og salt og peber.
    Pluk timianen, pil hvidløgene og skær citronen i skiver.
    Læg sorte oliven, timian, hvidløgsfed og citronskiver ved ferskenbådene og stil fadet i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter.
     

SERVERING

  • Server evt. med Kartoffelpuré med græsk yoghurt.