
Selvom vi elsker at udfordre os på nye smagsoplevelser og kreativ madlavning, så behøver det ikke altid at være i toppen af gastronomien.
I dag vil vi præsentere en spændende opskrift på en frankfurter, der er udhulet, fyldt med ost, pakket ind i bacon og derefter dyppet i en lækker øldej og friturestegt. Opskriften kommer fra dengang jeg var udviklingsstuderende i Georgia. Snacken blev lavet med min texanske studiekammerat Cory og blev spist i forbindelse med at vi så sport eller en serie i fjernsynet.
Vi er sikre på, at denne opskrift vil blive en favorit blandt alle, der elsker en god, sprød og saftig frankfurter med masser af smag og tekstur. Så lad os komme i gang og opdage, hvordan man laver denne lækre ret!

Friturestegt pølse med ost og bacon
Grej
Ingredienser
- 4 stk. Pølser store – gerne frankfurter eller bockwurst
- Cheddar ost kan erstattes af Easy chease
- 1 pakke Bacon
Øldej
- 125 gram Hvedemel
- 3 gram Groft salt
- 1 spsk. Smør smeltet
- 1 deciliter Vand
- 1 deciliter Øl
- 1 spsk. Vodka
- 1 stk. Æggehvider
Derudover
- 7 deciliter Olie neutral, til friturestegningen
- Ketchup
Sådan gør du
- Hæld olien i en (friture)gryde og varm den op til 180 grader.
- Start med at udhule pølserne, så der er plads til masser af ost inde i dem. Du kan bruge en æblekernefjerner, eller skære ned i midten på langs af pølserne for derefter at skrabe kød ud med en lille ske.
- Fyld hullerne med ost.
- Læg bacon på et skærebræt og placer pølserne på det.
- Rul bacon rundt om pølsen, så den er dækket alle steder.
Øldej
- Kom mel og salt i en skål og rør det sammen.
- Smelt smørret, for eksempel i mikroovnen.
- Kom øl, vand, vodka og smeltet smør op i skålen til mel og salt.
- Rør det hele godt igennem til der ikke er flere klumper i dejen.
- Sæt dejen på køl i minimum 1 times tid, inden dejen skal bruges.
- Pisk æggehviden stiv.
- Vend den stivpiskede æggehvide i dejen lige inden den skal bruges. Dejen er nu klar til brug.
Panering og fritering
- Kom bacon/ostepølsen ned i øldejen og vend den rundt, så den er helt dækket af øldejen.
- Kom den over i den varme olie og gentag med de andre pølser.
- Pølsekødet er tilberedt, så det handler blot om at den skal blive sprød uden på, samt osten inden i skal smelte. Det tager et par minutter.
- Tag dem op af den varme olie og placer dem på fedtsugende papir.
- Drys salt på toppen og spis dem med ketchup.
- Velbekomme.
Noter

Om forfatteren
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv – de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.