Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Friturestegt pølse med ost og bacon

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

19. marts 2023
Vi er sikre på, at denne opskrift vil blive en favorit blandt alle, der elsker en god, sprød og saftig frankfurter med masser af smag og tekstur. Så lad os komme i gang og opdage, hvordan man laver denne lækre ret!
Friture pølse med ost og bacon (2)

Opskrift på friturestegt pølse med ost og bacon

Selvom vi elsker at udfordre os på nye smagsoplevelser og kreativ madlavning, så behøver det ikke altid at være i toppen af gastronomien.

I dag vil vi præsentere en spændende opskrift på en frankfurter, der er udhulet, fyldt med ost, pakket ind i bacon og derefter dyppet i en lækker øldej og friturestegt. Opskriften kommer fra dengang jeg var udviklingsstuderende i Georgia. Snacken blev lavet med min texanske studiekammerat Cory og blev spist i forbindelse med at vi så sport eller en serie i fjernsynet.

Vi er sikre på, at denne opskrift vil blive en favorit blandt alle, der elsker en god, sprød og saftig frankfurter med masser af smag og tekstur. Så lad os komme i gang og opdage, hvordan man laver denne lækre ret!


Friture pølse med ost og bacon (2)
Antal: 2 personer

Friturestegt pølse med ost og bacon

Vi er sikre på, at denne opskrift vil blive en favorit blandt alle, der elsker en god, sprød og saftig frankfurter med masser af smag og tekstur. Så lad os komme i gang og opdage, hvordan man laver denne lækre ret!
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Frokost, Snack
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Pølser store – gerne frankfurter eller bockwurst
  • Cheddar ost kan erstattes af Easy chease
  • 1 pakke Bacon

Øldej

  • 125 gram Hvedemel
  • 3 gram Groft salt
  • 1 spsk. Smør smeltet
  • 1 deciliter Vand
  • 1 deciliter Øl
  • 1 spsk. Vodka
  • 1 stk. Æggehvider

Derudover

  • 7 deciliter Olie neutral, til friturestegningen
  • Ketchup

Sådan gør du

  • Hæld olien i en (friture)gryde og varm den op til 180 grader.
  • Start med at udhule pølserne, så der er plads til masser af ost inde i dem. Du kan bruge en æblekernefjerner, eller skære ned i midten på langs af pølserne for derefter at skrabe kød ud med en lille ske.
  • Fyld hullerne med ost.
  • Læg bacon på et skærebræt og placer pølserne på det.
  • Rul bacon rundt om pølsen, så den er dækket alle steder.

Øldej

  • Kom mel og salt i en skål og rør det sammen.
  • Smelt smørret, for eksempel i mikroovnen.
  • Kom øl, vand, vodka og smeltet smør op i skålen til mel og salt.
  • Rør det hele godt igennem til der ikke er flere klumper i dejen.
  • Sæt dejen på køl i minimum 1 times tid, inden dejen skal bruges.
  • Pisk æggehviden stiv.
  • Vend den stivpiskede æggehvide i dejen lige inden den skal bruges. Dejen er nu klar til brug.

Panering og fritering

  • Kom bacon/ostepølsen ned i øldejen og vend den rundt, så den er helt dækket af øldejen.
  • Kom den over i den varme olie og gentag med de andre pølser.
  • Pølsekødet er tilberedt, så det handler blot om at den skal blive sprød uden på, samt osten inden i skal smelte. Det tager et par minutter.
  • Tag dem op af den varme olie og placer dem på fedtsugende papir.
  • Drys salt på toppen og spis dem med ketchup.
  • Velbekomme.

Noter

Friturestegt pølse med ost og bacon