Vegansk snack – disse kakaobrud kan bruges til en kold dessert der har brug for noget sprødt eller som topping på en nicecrem.
Opskriften er simpel, men kræver lidt ventetid på at de tørrer ind og bliver sprøde.
Vi har opskriften fra Neel Engholms bog: “Plantebaseret gourmet”

Grej
Ingredienser
- 200 gram Cashewnødder
- 2 deciliter Vand
- 20 gram Kakao
- 2 spsk. Ahornsirup
- 2 spsk. Loppefrøskaller
- 1 pinch Salt
- 5 tsk. Hørfrø Kværnede
- Kakaonibs Kan udelades
Sådan gør du
- Blend alt undtagen hørfrø til en jævn masse. Kom den over i en skål og lad den trække et par minutter. Rør nu de kværnede hørfrø i. Spred derefter massen ud i et tyndt lag på en plade og tegn op med en kniv eller spartel, hvor du vil knække. Dehydrer ved ca. 50 °C i 6-8 timer – fx natten over. Drys evt. med kakaonibs og spiseligt guld. Kakaonibs skal drysses på før dehydrering og trykkes let ned i dejen. Bruddene er god topping på nicecream eller andre kolde desserter, der har brug for noget sprødt. Eller blot som en snack ved siden af kaffen.
Noter
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Plantebaseret gourmet" , hvorfra denne opskrift stammer:
Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link