Opskrift på carbonara med serranoskinke
Pasta carbonara er en genial ret, når det skal gå stærkt!
Den italienske klassiker indeholder kun få ingredienser og er ultranem og hurtig at bikse sammen. Perfekt til travle hverdage, hvor hverken tid eller kræfter rækker til de store kulinariske frembringelser.

Carbonara med serranoskinke
Ingredienser
- 250 gram Pasta
- 2 stk. Æg str. L, økologiske
- 2 skiver Serranoskinke (reklamelink)
- 0.5 deciliter Fløde
- 100 gram Parmesan
- Krydderier salt og peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente i letsaltet vand efter pakkens anvisning.
- Skær serranoskinken i tern og steg den i lidt olivenolie på en pande, til skinken er gylden og sprød.
- Pisk æggene sammen med fløden , lidt salt og cirka to tredjedele af osten.
- Dræn pataen for det meste af kogevandet - lad cirka 1 dl. være tilbage i gryden.
- Tilsæt ægge/flødeblandingen og vend rundt med pastaen, til den danner en cremet sauce.
- Tilsæt skinken samt godt med friskkværnet peber.
- Server retten med resten af parmesanosten drysset over.