x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sprød, tyndbundet pizza med parmesan, mozzarella, serranoskinke, grøn pesto, passata og pinjekerner

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 17. april 2018

Vi elsker alle en ultratynd og sprød italiensk pizza bagt i stenovn. Vi giver dig en lækker og nem opskrift på en dej der passer perfekt til en tynd pizza – vi bager den på et bagestål, så du behøver ikke en traditionel stenovn til at få et dejligt resultat.


Sprød, tyndbundet pizza med parmesan, mozzarella, serranoskinke, grøn pesto, passata og pinjekerner

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Bagning, Italien, Pizza
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 3 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 25 gram Gær
  • 1 spsk. Groft salt
  • 4 spsk. Olie
  • 2 deciliter Vand Lunkent
  • 600 gram Pizzamel (Kan erstattes af hvedemel, durummel )
  • 150 gram Passata (Kan udskiftes med hakkede tomater)
  • Krydderier (Salt, peber og løgpulver)
  • 12 loaf Serranoskinke
  • 25 gram Pinjekerner
  • 2 stk. Mozarella
  • Parmesan Efter smag
  • 1 bunch Basilikumblade
  • Pesto Grøn

Sådan gør du

  • Pizzadej

    Bland lunkent vand, gær, salt og olie i en skål og rør til gæren er opløst.
    Rør melen i lidt ad gangen, til dejen er smidig og lækker.
    Lad dejen hvile i minimum 2 timer ved stuetemperatur under en badehætte.
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 4 stykker, uden at slå luften ud af dejen. Rul dejen så tyndt som muligt, tag evt. dejen op i hånden og arbejd med dejen på håndryggen, så dejen selv trækker sig tynd.
     

    Tomatsauce

    Vi bruger altid passata (purerede modne tomater uden frø og skind) frem for hakket tomater. Da saucen bliver varm i ovnen tilsætter vi "bare" salt, peber og løgpulver (efter smag) til saucen og så er den klar.
     

    Fyldet

    Vi bruger hjemmelavet grøn pesto, men ellers find en god pesto i supermarkedet, det kan godt betale sig at bruge lidt ekstra på den.
    Bøfmozzarellaen skal skæres i tynde skiver og der skal findes et rivejern frem til parmesanen. 
    Pinjekernerne skal steges ved middelvarme på en tør pande, så de får en smule farve. Det kan sagtens gøres i god tid, så de ikke kommer varme på pizzaen.

     

    Bunden rulles tyndt ud og der smøres et tynd lag tomatsauce og pesto på dejen.
    Placer et par tynde skiver bøfmozzarella ovenpå og derefter rives der parmesan over.
    Bag i 3 minutter på et bagestål ved 275 grader varmluft.
    Placer 3 skiver skinke på den bagte pizza og riv parmesan henover. 
    Drys med pinjekerner og og basilikumsblade og server straks.
     

Noter

Basilikumsbladene kan sagtens erstattes af rucola salat og serranoskinken kan erstattes af parmaskinke.
Bagestålet er en dansk opfindelse. Det kan bruges på grillen, både til at lave en pizza eller en steg. Modsat en normal pizzasten, vil stålet ikke gå i stykker når du varmer det op til meget høje temperaturer. Det er testet det op til imponerende 600 grader.
Du kan finde forhandleren her.


Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.