Opskrift på sprød, tyndbundet pizza med parmesan, mozzarella, serranoskinke, grøn pesto, passata og pinjekerner
Vi elsker alle en ultratynd og sprød italiensk pizza bagt i stenovn. Vi giver dig en lækker og nem opskrift på en dej der passer perfekt til en tynd pizza – vi bager den på et bagestål, så du behøver ikke en traditionel stenovn til at få et dejligt resultat.

Sprød, tyndbundet pizza med parmesan, mozzarella, serranoskinke, grøn pesto, passata og pinjekerner
Ingredienser
- 25 gram Gær
- 1 spsk. Groft salt
- 4 spsk. Olie
- 2 deciliter Vand Lunkent
- 600 gram Pizzamel (Kan erstattes af hvedemel, durummel )
- 150 gram Passata (Kan udskiftes med hakkede tomater)
- Krydderier (Salt, peber og løgpulver)
- 12 loaf Serranoskinke (reklamelink)
- 25 gram Pinjekerner
- 2 stk. Mozarella
- Parmesan Efter smag
- 1 bunch Basilikumblade
- Pesto Grøn
Sådan gør du
Pizzadej
Bland lunkent vand, gær, salt og olie i en skål og rør til gæren er opløst. Rør melen i lidt ad gangen, til dejen er smidig og lækker. Lad dejen hvile i minimum 2 timer ved stuetemperatur under en badehætte. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 4 stykker, uden at slå luften ud af dejen. Rul dejen så tyndt som muligt, tag evt. dejen op i hånden og arbejd med dejen på håndryggen, så dejen selv trækker sig tynd.Tomatsauce
Vi bruger altid passata (purerede modne tomater uden frø og skind) frem for hakket tomater. Da saucen bliver varm i ovnen tilsætter vi "bare" salt, peber og løgpulver (efter smag) til saucen og så er den klar.Fyldet
Vi bruger hjemmelavet grøn pesto, men ellers find en god pesto i supermarkedet, det kan godt betale sig at bruge lidt ekstra på den. Bøfmozzarellaen skal skæres i tynde skiver og der skal findes et rivejern frem til parmesanen. Pinjekernerne skal steges ved middelvarme på en tør pande, så de får en smule farve. Det kan sagtens gøres i god tid, så de ikke kommer varme på pizzaen.