Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rabarberkage med marcipan

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

27. juni 2019
Prøv denne mega lækre og super flotte rabarberkage med marcipan! Nem og ligetil kageklassiker, der aldrig går af mode.

Opskrift på rabarberkage med marcipan

Lækker og flot rabarberkage med marcipan .

Vi har opskriften fra bogen: “Mad til mor“.

Forfatteren Nanna Simonsens mor døde i 2016, og de sidste mange år af sit liv var hun syg. Gennem flere år sørgede Nanna Simonsen for, at der hver dag var et ordentligt måltid mad til sin mor – ganske enkelt fordi den kommunale mad ikke var god nok, ikke nærende nok og ikke nænsom nok, og så tog den ikke hensyn til, hvem hendes mor var. Sådan oplevede Nanna Simonsen det.

Disse erfaringer er nu omsat i denne bog.


Antal: 10 stykker

Rabarberkage med marcipan

Prøv denne mega lækre og super flotte rabarberkage med marcipan! Nem og ligetil kageklassiker, der aldrig går af mode.
Forfatter: Gyldendal
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 2 bundt Rabarber fra 800-1000 gram.
  • 6-7 spsk. Sukker
  • 190 gram Marcipan
  • 190 gram Smør
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 190 gram Sukker
  • 5 stk. Æg
  • 3 nip Salt fint
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 125 gram Hvedemel
  • 75 gram Majsstivelse Maizena

Servering

  • Creme Fraiche Eller flødeskum/frisk pisket fløde.

Sådan gør du

  • Skær rabarberne i små stykker (2-3 cm), kom dem i en skål, og vend dem sukker.
  • Lad dem trække, til de skal bruges.
  • Riv marcipanen på et groft rivejern, eller kør den til smulder i en foodprocessor.
  • Stil marcipanen til side.
  • Vælg en en stor, rund form (36-38 cm) eller et stort ildfast fad (ca. 36x26 cm).
  • Dæk bunden med et stort stykke bagepapir, der også når op ad siderne.
  • Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  • Smelt forsigtigt smørret i en kasserolle, det skal ikke blive brunt.
  • Lad det svale lidt, mens resten forberedes.
  • Det er vigtigt, at dejen bliver spredt ud over en stor flade, så kagen ikke bliver for høj.

Dej:

  • Pisk sukker, salt og æg skummende og lyst.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og tilsæt dem.
  • Sigt hvedemel, maizena og bagepulver sammen, og vend det i.
  • Rør det smeltede smør i, og hæld dejen i formen.
  • Fordel rabarberne og den sukkerlage, der er dannet, over dejen.
  • Drys den revne marcipan over, og sæt kagen i ovnen.
  • Lad den bage i 45-60 minutter.
  • Lad kagen køle af til rumtemperatur, før den skæres ud og fordeles i portionsbakker.
  • Sæt dem i dybfryseren.
  • Kagen kan optøs/lunes i mikroovn eller spises kold efter ca. 6 timers optøning i køleskab.
  • Sørg for cremefraiche eller frisk fløde, når kagen skal spises.

Noter

TIP 1:
Kagen kan også laves med andre frugter, der har trukket med sukker, inden de er fordelt over dejen. Det kan være halve/kvarte udstenede
blommer, friske abrikoser, skrællede æble- eller pærebåde.
Pærer og æbler har godt af at trække med en smule citronsaft sammen med sukkeret.
TIP 2:
Mange ældre elsker flødeskum (min mor gjorde i hvert fald) til deres dessert.
Men hjemmehjælpen har ikke tid til at piske flødeskum. I stedet kan man sørge for, at der står cremefraiche (helst 38 %) i køleskabet.
Den er som alle syrnede mælkeprodukter ret holdbar. Men husk endelig at holde øje med den, den holder selvfølgelig ikke evigt.
Regn med 10-12 dage, forudsat at der kun tages af den med rene skeer. Den skal dufte/smage godt og syrligt, og der må ikke være bare antydning af mug på den.
Min mor fik sommetider upisket fløde (altså flydende) på sine desserter (inkl. frugtgrød). En meget frisk karton piskefløde (tjek dato, når du køber den) holder sig fint i køleskab i en uge eller lidt længere.