x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pink gløgg med rosetvin, tranebærsaft og appelsin

HENRIETTE KRISTIANSEN | 28. november 2021
Hvis I har lyst til at prøve et alternativ til den klassiske gløgg, kan jeg anbefale denne skønne en lavet på rosetvin, tranebærsaft og et lille skvæt sherry. Der er knald på smagen i den her gløgg og jeg kan næsten garantere, at den luner hele vejen ned 
Pink gløgg

Godmorgen og glædelig 1. advent derude….

Skal der mon også gløgg på menuen hos jer i dag…?

Hvis I har lyst til at prøve et alternativ til den klassiske gløgg, kan jeg anbefale denne skønne en lavet på rosetvin, tranebærsaft og et lille skvæt sherry. Der er knald på smagen i den her gløgg og jeg kan næsten garantere, at den luner hele vejen ned.

Gløggen er smagt til appelsin, ingefær, lidt stjerneanis og sukker – den smager super skønt og kan tilpasses i sødme, saft og kraft lige som man synes.

Nem at lave og perfekt til æbleskiver og sofahygge.


Pink gløgg

Pink gløgg med rosetvin, tranebærsaft og appelsin

Hvis I har lyst til at prøve et alternativ til den klassiske gløgg, kan jeg anbefale denne skønne en lavet på rosetvin, tranebærsaft og et lille skvæt sherry. Der er knald på smagen i den her gløgg og jeg kan næsten garantere, at den luner hele vejen ned 
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Drikke, Drinks
Køkken: Fermentering
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

  • 1 deciliter Tranebærsaft ufortyndet
  • 2 deciliter Vand
  • 2-3 stk. Stjerneanis hele
  • 3 cm Frisk ingefær skåret i skiver
  • 1/2 spsk. Appelsinskal revet
  • 1 stk. Appelsin skåret i skiver
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 flaske Rosévin
  • 1 deciliter Sherry sød
  • 50 gram Tørret tranebær
  • Mandelsplitter kan udelades

Sådan gør du

  • Varm tranebærsaft, vand, stjerneanis, ingefær, appelsinskal, appelsinskiver og sukker op i en gryde – lad simre under låg 10 minutters tid.
  • Si stjerneanis, ingefærskiver og appelsinskiver fra og put gløggen tilbage i gryden.
  • Tilføj rosetvin, sherry, tranebær og evt mandelsplitter og varm gløggen til passende temperatur – dog uden at lade den koge, for så fordamper alkoholen.
  • Smag til med sukker og evt mere vand eller sherry og servér i glas – evt. med en appelsinskive som pynt

Noter

Pink gløgg

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg mig på Instagram her.