
Opskrift på krydret havregrød med bagte blommer
Herlig, krydret efterårsgrød med bagte blommer, cremet dulce de leche og knasende granola… Sødt og syrligt i skøn forening på toppen af en smagfuld grød – tilsammen både sundt og mættende.
Karamellen klæder de let syrlige blommer rigtig godt og granolaen sørger for lidt bid.
Blommerne er bagt i ovnen (det kan evt gøres mens morgenrutinerne klares) og resten er klar på få minutter… en fin og lunende start på dagen…
Karamellen købes færdiglavet. Det kaldes dulce de leche eller karamelliseret mælk og kan købes klar til brug i velassorterede supermarkeder. Findes som regel ved mel, sukker og andre bageartikler.

Krydret havregrød med bagte blommer
Ingredienser
Bagte blommer
- 4 stk. Blommer
- 1 spsk. Rørsukker
- 1 tsk. Kanel
Havregrød
- 2 deciliter Havregryn
- 2 deciliter Vand
- 1 deciliter Mælk
- 1 nip Salt
- 1/2 spsk. Sukker
- 1/2 tsk. Stødt ingefær
- 1/2 tsk. Kardemomme
Topping
- 2 spsk. Karamelsauce dulce de leche
- 1/2 deciliter Granola
- 1 stk. Blomme frisk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær blommer i skiver og læg i ovnfast fad. Drys med sukker og kanel og vend sammen. Bag 20 min i ovnen.
- Rør alle ingredienser til grøden sammen i en gryde og kog ved middel varme til passende konsistens.
- Top grøden med blommer, karamel og granola
Noter
