x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Creme af saltbagt knoldselleri med pistacie-dukah og persilleolie

rasmusbredahl | 12. december 2018

Når knoldselleri bages i lang tid i ovnen, bliver den let sød, og umamismagen fremhæves.

denne opskrift blandes den bagte selleri med mascarpone, citronsaft og brunet smør, som balancerer smagen.

Cremen får en blød konsistens, som passer godt sammen med noget sprødt, f. eks. ristet brød eller grissinier.

Persilleolien tilfører en let bitterhed som modspil til sødmen, og pistacie-dukah giver et let parfumeret knas.

Creme af saltbagt knoldselleri med pistacie-dukah og persilleolie

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Fest, Forret, Gæstemad, Nytår, Snack, Tilbehør
Forb. tid: 5 timer
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 6 Portioner
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

Creme

  • 1 stk. Knoldselleri
  • Groft salt Masser
  • 2 spsk. Mascarpone
  • 30 gram Smør
  • 0.5 stk. Citronsaft Saften fra 1/2 citron
  • Krydderier Salt og peber

Pistacie-dukah

  • 50 gram Pistacienødder Afskallede
  • 2 spsk. Sesamfrø
  • 2 tsk. Korianderfrø
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Flagesalt

Persilleolie

  • Bredbladet persille Et par kviste
  • 0.5 deciliter Olivenolie

Tilbehør

  • Grissinier Eller ristet brød i tynde skiver

Sådan gør du

  • Skrub knoldselleri grundigt med en ren svamp under rindende varmt vand, og kom det derefter i en bradepande med masser af groft salt.
    Sæt bradepanden i ovnen ved 150 grader i ca. 3 timer. Tag ud og køl af, gerne til dagen efter.
    Rist sesamfrø, pistacienødder, krydderier og flagesalt på en tør pande et par minutter.
    Kom i en foodprocessor, og kør til grov konsistens.
    Brun smørret i en lille gryde, og tag det fra varmen.
    Bank saltet af sellerien, og skræl den med en kniv.
    Skær i mindre stykker, og kom sellerien i en foodprocessor sammen med mascarponen og citronsaft.
    Kør et par minutter til lind konsistens, og tilsæt den brunede smør lidt ad gangen.
    Smag til med salt og peber, og kom cremen i en sprøjtepose.
    Kom persillen i kogende saltet vand i 30 sekunder.
    Sigt og afkøl det derefter i isvand.
    Pres vandet ud af persillen, og kør til fin konsistens i blender med olivenolie.
    Sprøjt sellericremen i små glasskåle, og kom pistacie-dukah på toppen sammen med persilleolien, evt. i en pipette.
    Servér med sprøde grissinier eller ristet brød.

Noter

TIP: I stedet for at sprøjte i skåle, så kom på ristet brød og brug som en spread. Brug mandler eller hasselnødder i stedet for pistacienødder og drænet 10 % yoghurt i stedet for mascarpone.

Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.