Serveret med jordskokkechips og stegt spidskål

Opskrift på stegt ribeye med kartoffel-sellerimos
Pandestegt Ribeyes i smør og rosmarin med kartoffel-knoldsellerimos, jordskokkechips og stegt spidskål.

Servings: personer
Stegt Ribeye med Kartoffel-sellerimos
Serveret med jordskokkechips og stegt spidskål
Ingredienser
- 2 stk. Ribeye Økologisk
- 10 gram Smør
- 2 stk. Rosmarin Kviste
- 1 spsk. Olie Smagsneutral
- 0.5 stk. Spidskål
- 0.5 stk. Citronsaft
- 1 kilogram Kartoffel
- 250 gram Knoldselleri
- 100 gram Smør
- 1 deciliter Sødmælk
- Krydderier (Salt, hvid peber og citronsaft)
- 2 stk. Jordskokker
- 1 liter Olie
- Salt
Sådan gør du
Pandestegt Ribeye
- Sørg for at ovnen bliver tændt på 180 grader.
- Find en tykbundet pande og sørg for at den bliver godt varm.
- Tilsæt olien og læg de to bøffer på.
- Efter cirka 2 minutter lægges smørret og rosmarinkvistene på og steg den videre i et minut og vend bøffen og giv den 2 minutter på den anden side.
- Læg bøfferne på et ildfast fad og sæt dem i ovnen og steg dem færdige i cirka 8 minutter ved 180 grader almindelig ovn.
- Lad dem hvile (ikke under staniol) i et par minutter før servering.
Stegt Spidskål
- Halvver spidskålet, skyl det og fjern de yderste blade.
- Steg det ved høj varme i smørret/olien/rosmarinen på panden du brugte til at stege bøfferne i.
- Når der er stegeskorpe, skal der skrues ned og giv dem små 10 minutter på panden og tilsæt citronsaften.
- Lad det simre et par minutter mere og kålet er klar til servering.
Kartoffel-sellerimos
- Skræl kartoflerne og sellerien og skær dem i tern.
- Smelt smørret, så det er klar når rodfrugterne er møre.
- Kog det i usaltet vand i cirka 15 minutter til de er godt møre.
- Dræn rodfrugterne og mos groft mens der tilsættes sødmælk og smør til konsistensen er passende.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
Friteret jordskokkechips
- Skræl jordskokkerne og tør dem godt af.
- Skær dem i meget tynde skiver med et mandolinjern.
- Tør dem igen godt af i et viskestykke.
- Hæld olien i gryde og varm den op til cirka 180 grader.
- Friter dem gyldne lidt ad gangen.
- Sørg for at du ikke putter for mange i gryden på samme tid, da oliens temperatur falder når de kommer i.
- Dup dem kort med et viskestykke eller køkkenrulle og drys med en god salt.