Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Stegt Ribeye med Kartoffel-sellerimos

Avatar photoThomas Tranegaard Nielsen
    

Thomas er medstifter af og chefredaktør på GastroFun og ekspert i hverdagsmad med masser af smag. Han er uddannet madkundskabslærer med 11 års erfaring og har boet i både Schweiz og USA.

11. april 2018
Serveret med jordskokkechips og stegt spidskål

Opskrift på stegt ribeye med kartoffel-sellerimos

Pandestegt Ribeyes i smør og rosmarin med kartoffel-knoldsellerimos, jordskokkechips og stegt spidskål.

Servings: 2 personer

Stegt Ribeye med Kartoffel-sellerimos

Serveret med jordskokkechips og stegt spidskål
Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Ribeye Økologisk
  • 10 gram Smør
  • 2 stk. Rosmarin Kviste
  • 1 spsk. Olie Smagsneutral
  • 0.5 stk. Spidskål
  • 0.5 stk. Citronsaft
  • 1 kilogram Kartoffel
  • 250 gram Knoldselleri
  • 100 gram Smør
  • 1 deciliter Sødmælk
  • Krydderier (Salt, hvid peber og citronsaft)
  • 2 stk. Jordskokker
  • 1 liter Olie
  • Salt

Sådan gør du

Pandestegt Ribeye

  • Sørg for at ovnen bliver tændt på 180 grader.
  • Find en tykbundet pande og sørg for at den bliver godt varm.
  • Tilsæt olien og læg de to bøffer på.
  • Efter cirka 2 minutter lægges smørret og rosmarinkvistene på og steg den videre i et minut og vend bøffen og giv den 2 minutter på den anden side.
  • Læg bøfferne på et ildfast fad og sæt dem i ovnen og steg dem færdige i cirka 8 minutter ved 180 grader almindelig ovn.
  • Lad dem hvile (ikke under staniol) i et par minutter før servering.

Stegt Spidskål

  • Halvver spidskålet, skyl det og fjern de yderste blade.
  • Steg det ved høj varme i smørret/olien/rosmarinen på panden du brugte til at stege bøfferne i.
  • Når der er stegeskorpe, skal der skrues ned og giv dem små 10 minutter på panden og tilsæt citronsaften.
  • Lad det simre et par minutter mere og kålet er klar til servering. 

Kartoffel-sellerimos

  • Skræl kartoflerne og sellerien og skær dem i tern.
  • Smelt smørret, så det er klar når rodfrugterne er møre.
  • Kog det i usaltet vand i cirka 15 minutter til de er godt møre.
  • Dræn rodfrugterne og mos groft mens der tilsættes sødmælk og smør til konsistensen er passende.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft. 

Friteret jordskokkechips

  • Skræl jordskokkerne og tør dem godt af.
  • Skær dem i meget tynde skiver med et mandolinjern.
  • Tør dem igen godt af i et viskestykke.
  • Hæld olien i gryde og varm den op til cirka 180 grader.
  • Friter dem gyldne lidt ad gangen.
  • Sørg for at du ikke putter for mange i gryden på samme tid, da oliens temperatur falder når de kommer i.
  • Dup dem kort med et viskestykke eller køkkenrulle og drys med en god salt.