x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous vide majskolbe

LINDHARDT OG RINGHOF | 14. juni 2019
Majskolber med sprød tomatsalsa

Ved hjælp af sous vide teknikken kan man få en dyb smag af majs, der er velegnet til at spise direkte af kolben.

Vi har opskriften fra bogen: “Sous vide 2.0 – Opskrifter, teknik, tips og tricks” hvor forfatteren Karsten Tangaard siger følgende om opskriften:

“Majskolberne har en fyldig, men alligevel frisk grøntsagssmag. De har godt af syrligt modspil som salsaen af rå tomater, rødløg og bladselleri. Med smør til at give fedme og salt har man en komplet ret, men de kan også serveres som tilbehør til kød, hvis man vil have mere umami.”


Sous vide majskolbe

Majskolber med sprød tomatsalsa
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

Sous vide majskolber

  • 4 stk. Majskolber
  • 30 gram Smør

Tomatsalsa

  • 250 gram Tomater I 1 cm tern
  • 50 gram Rødløg I 5 mm tern
  • 50 gram Bladselleri I 5 mm tern
  • 20 gram Purløg Finthakket

Sådan gør du

  • 1. Tilbered majskolberne med smør og salt efter smag (her er brugt 75°/1:00).
    2. Vend grøntsagerne i en olie/rødvinseddike-dressing.

Noter

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

• Med smør og salt.
• Med stærk tomatsauce.
• Med smør tilsat krydderier som citron, persille,
koriander eller timian.
• Med smør og høvlet parmesan (eller sprøde
parmesanchips).
• Med smør, sprødstegte bacontern og masser af purløg.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S