x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Moules a la provençale

FORLAGET TURBINE | 28. april 2021
Sydfransk sol og sommer

Lækker fransk ret med blåmuslinger og tomat.

Vi har opskriften fra bogen: “BLÅ – 40 opskrifter med blåmuslinger“, hvor forfatterne Mikkel Wejdemann og Maren Moltke Lyngsgaard skriver følgende om opskriften:

“Med denne ret får du en gryde, der smager af feriehygge og herligheder langs Rivieraen. Tip: Om du tager fritter eller brød til, er helt op til dig. Men som lidt ekstra nydelse skal der klart drikkes et godt glas kølig rosé. Det er smagen af Sydfrankrig, når det er bedst.”


Moules a la provençale

Sydfransk sol og sommer
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Forlaget Turbine

Ingredienser

  • 2 kilogram Blåmuslinger friske
  • 1 stk. Løg
  • 2 clove Hvidløg
  • 400 gram Tomater
  • 2 stk. Ansjosfileter
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Oregano 10 kviste
  • Frisk timian 10 kviste
  • 2 deciliter Hvidvin
  • Salt og peber
  • Basilikumblade 1 lille håndfuld
  • Bredbladet persille 1 lille håndfuld

Sådan gør du

  • Klargør dine muslinger.
    Hak løg og hvidløg.
    Hak tomater og ansjoser groft.
    Svits først løg og hvidløg i olien i en stor gryde.
    Tilsæt så de hakkede tomater, ansjoser, oregano og timian.
    Når tomaterne falder let sammen, skal væden fra dem koge let ind.
    Tilsæt derefter muslingerne, og lad dem dampe i 2-3 minutter under låg, inden du hælder hvidvinen i.
    Ryst gryden godt rundt et par gange undervejs, mens muslingerne damper videre under låg. 
    Når muslingerne er helt åbne efter yderligere 3-4 minutter, smages der til med salt og peber og drysses en gavmild omgang frisk basilikum og persille over. 

Om forfatteren


Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

BLÅ - 40 opskrifter med blåmuslinger

Bogen kan købes her.