
Opskrift på grøn linsesalat med skinke og avocado
Bagt avocado svøbt i sprød, let salt parmaskinke serveret med en skøn salat af rucola, spinat og linser – det er altså en virkelig lækker kombi.
Linserne har jeg vendt i rødvinseddike, hvidløg og sirup og lige smagt til med lidt salt og peber – det giver smag og fylde til salaten. Øverst er der cremet, smuldret feta, lidt syrlige blommer og knasende sesamfrø. Alt i alt et herligt mix af sprødt og blødt, sødt og syrligt.
Salaten er egentlig rimelig hurtig at få på bordet, dog skal beregnes lidt kogetid til linserne… men lav dem evt. på forhånd og så har du en lækker salat klar på 20 min. Du kan selvfølgelig bruge salaten som tilbehør til varme retter, men den fungerer nu også godt, som måltid i sig selv…
Er du ikke så meget til skinke, kan du bruge bacon om avocadoerne i stedet – det er også virkelig godt! Og blommer kunne evt. skiftes ud med æbler eller pærer, hvis det er det du har på lager. Uanset hvad, er det en super herlig salat, og de bløde, cremede avocadoer i sprødt omslag, sætter bare lige prikken over i’et!

Grøn linsesalat med skinke og avocado
Ingredienser
Linser
- 4 deciliter Linser grønne
- 1 fed Hvidløg knust
- 1 spsk. Sirup
- 1 spsk. Rødvinseddike
- 1 spsk. Olivenolie
- Salt og Peber
Avocadoer
- 2 stk. Avocado modne
- 100 gram Parmaskinke el. bacon i strimler
Øvrig salat
- 75 gram frisk babyspinat
- 75 gram frisk rucola
- 2 spsk. smuldret feta
- 2 stk. Blommer i tern el. pærer/æbler
- 2 spsk. Sesamfrø sorte – kan udelades el. erstattes af fx græskarkerner
Sådan gør du
- Kog linserne efter anvisningen (30-40 min) og vend dem derefter i hvdiløg, sirup, eddike og olie. Smag til med salt og peber og lad dem afkøle.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Udsten avocadoerne og skær hver avocado i ca. 8 skiver. Vikl skinke (el. bacon) om hver avocadoskive og bag dem i ovnen 15 min – til skinken er sprød og gylden.
- Vend spinat og rucola i linserne og anret på et fad. Top med avocado, feta, blommer og sesamfrø – velbekomme