Opskrift på te med hyldeblomster
Når duften fra hyldebuskenes blomstrende grene breder sig i sommerluften, sænker der sig en ganske særlig stemning over landskabet. Det er en smag og en duft, du nemt kan samle og gemme til en kold vinterdag, hvor der er brug for en lille påmindelse om, at varmen vender retur.
Her får du opskriften på te med hyldeblomster.
Arbejdstiden er kort, men du må påregne op til 2 dages ventetid, da hyldeblomsterne skal tørre, før teen er færdig

Te med hyldeblomster
Ingredienser
- 10 stk. Friske hyldeblomster op til 15 stk., efter smag
- 100 gram Te ren te, sort eller grøn
Sådan gør du
- Pluk op til 15 hyldeblomstskærme fra buske, der vokser beskyttet, og som ikke står ud til befærdede veje, i markskel eller nær forurenede områder. Tilbage i køkkenet klippes de grove stilke af skærmene, før de lægges på et stykke bagepapir. Lad dem tørre i op til to døgn, og vend blomsterne dagligt, så de ikke klumper sammen. Det er vigtigt, de er helt tørre, så teens holdbarhed ikke nedsættes. Når blomsterne er tørre, klipper du mest muligt af de resterende stilke. Bland blomsterne med teen og læg blandingen i en tætsluttende dåse. Den hjemmelavede te skal trække efter de anvisninger, der står på den te, du bruger som base.