x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stegt kulmule

PER ASMUSSEN | 28. august 2018

Kulmule minder om torsk, men den er mere fast og saftig i kødet og regnes derfor af mange som værende en finere spisefisk. 

Fisken egner sig især godt til at skindstege, så det har vi gjort i denne opskrift. 


Stegt kulmule

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Kulmulefilet
  • Krydderier salt og peber
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Tag fisken ud af køleskabet cirka 45 minutter før, den skal tilberedes.
    Fjern evt. ben fra fisken og drys den på begge sider med salt.
    Stegt kulmule
    Lad fisken stå og trække med salt på i 30 minutter.
    Skyl fisken under den kolde hane, så al salt bliver fjernet.
    ​​Stegt kulmule
    Tør fisken godt af, inden den skal steges.
    Varm en tykbundet pande op til middelhøj varme med olie.
    Placer fisken på den panden (med skindsiden nedad) sammen med en klat smør.
    Steg fisken i 7 minutter på skindsiden (giv den 5 minutter, hvis du har en tynd filet).
    Vend forsigtigt fisken og steg den et lille minut på den anden side.
    Fisken er nu klar til servering.

Noter

Server den skindstegte kulmulefilet med det tilbehør, du kan lide - den passer sammen med det meste, så mulighederne er mange. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.