x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Spaghetti med kødsovs

rasmusbredahl | 7. februar 2019
Serveret med grøn bitter salat og vinaigrette

Spaghetti med kødsovs er en all time-klassiker i de fleste hverdagskøkkener, og det med god grund.

Det er en ”pleaser-ret” med masser af umami, fedt og bløde konsistenser.

Jeg har to varianter: en med kød på (denne opskrift) og en uden kød, som du kan læse her.

Jeg serverer altid en frisk bitter grøn salat med en god vinaigrette til for at give et frisk, knasende og bittert modspil til det bløde i retten.

Spaghetti med kødsovs

Serveret med grøn bitter salat og vinaigrette
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, hakket oksekød, Italien, oksekød, Pasta
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

Kødsovs

  • 400 gram Hakket Oksekød maks. 10 % fedt
  • 1 stk. Løg stort og fintsnittet
  • 2 clove Hvidløg knust
  • Frisk timian skyllet og finthakket
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 1 tsk. Paprika
  • 2 spsk. Tamari
  • 1 spsk. Balsamico
  • 1 can Tomater flåede
  • 1 spsk. Fiskesauce
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 bunch Tomater en bakke med daddeltomater

Salat

  • 0.5 stk. salat ½ hoved frillice-, romaine- eller frisésalat
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 2 spsk. Eddike god
  • 0.5 deciliter Olivenolie god

Servering

  • Spaghetti
  • Parmesan friskrevet
  • Basilikumblade kan udelades
  • Groft salt
  • Peber fra kværn

Sådan gør du

Kødsovs

  • Rist løg, hvidløg og timian i 1 spsk. olivenolie et par minutter på panden.
    Smuldr kødet i, og rist det godt igennem.
    Tilsæt tomatpuré, paprika, tamari og balsamico, og rist videre.
    Kom til sidst de flåede tomater på, og lad det hele simre mindst ½ time, gerne længere.
    Smag til med lidt fishsauce, sukker, salt og peber.
    Vend daddeltomater med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
    Bag dem i ovnen ca. 20 minutter ved 150 grader.
     

Salat

  • Skyl salaten og afdryp i sigte.
    Pisk en vinaigrette sammen af sennep, eddike og olivenolie, og smag til med salt og peber.
    Hæld vinaigretten over salaten i en skål.
     

Servering

  • Kog spaghettien al dente i saltet vand uden låg.
    Sigt vandet fra, og vend spaghettien med lidt olivenolie.
    Servér i dybe tallerkener med de bagte daddeltomater og friskhøvlet parmesan og evt. et par basilikumblade på toppen.

Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.