
Opskrift på spaghetti med kødsovs
Spaghetti med kødsovs er en all time-klassiker i de fleste hverdagskøkkener, og det med god grund.
Det er en ”pleaser-ret” med masser af umami, fedt og bløde konsistenser.
Jeg har to varianter: en med kød på (denne opskrift) og en uden kød, som du kan læse her.
Jeg serverer altid en frisk bitter grøn salat med en god vinaigrette til for at give et frisk, knasende og bittert modspil til det bløde i retten.

Spaghetti med kødsovs
Ingredienser
Kødsovs
- 400 gram Hakket Oksekød maks. 10 % fedt
- 1 stk. Løg stort og fintsnittet
- 2 fed Hvidløg knust
- Frisk timian skyllet og finthakket
- 1 spsk. Tomatpure
- 1 tsk. Paprika
- 2 spsk. Tamari
- 1 spsk. Balsamico
- 1 dåse Tomater flåede
- 1 spsk. Fiskesauce
- 1 tsk. Sukker
- 1 bundt Tomater en bakke med daddeltomater
Salat
- 0.5 stk. salat ½ hoved frillice-, romaine- eller frisésalat
- 1 spsk. Dijonsennep
- 2 spsk. Eddike god
- 0.5 deciliter Olivenolie god
Servering
- Spaghetti
- Parmesan friskrevet
- Basilikumblade kan udelades
- Groft salt
- Peber fra kværn
Sådan gør du
Kødsovs
- Rist løg, hvidløg og timian i 1 spsk. olivenolie et par minutter på panden.
- Smuldr kødet i, og rist det godt igennem.
- Tilsæt tomatpuré, paprika, tamari og balsamico, og rist videre.
- Kom til sidst de flåede tomater på, og lad det hele simre mindst ½ time, gerne længere.
- Smag til med lidt fishsauce, sukker, salt og peber.
- Vend daddeltomater med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
- Bag dem i ovnen ca. 20 minutter ved 150 grader.
Salat
- Skyl salaten og afdryp i sigte.
- Pisk en vinaigrette sammen af sennep, eddike og olivenolie, og smag til med salt og peber.
- Hæld vinaigretten over salaten i en skål.
Servering
- Kog spaghettien al dente i saltet vand uden låg.
- Sigt vandet fra, og vend spaghettien med lidt olivenolie.
- Servér i dybe tallerkener med de bagte daddeltomater og friskhøvlet parmesan og evt. et par basilikumblade på toppen.