Serveret med hjemmelavet pasta og ovnbagt torsk

Opskrift på scampi fritti med tatarsauce lavet på jomfruhummermayonnaise
Sprøde jomfruhummerhaler, ovnbagt serranoskinke indpakket torsk, tatarsauce lavet på jomfruhummermayonnaise og hjemmelavet pasta.

Antal: Portioner
Scampi fritti med tatarsauce lavet på jomfruhummermayonnaise
Serveret med hjemmelavet pasta og ovnbagt torsk
Ingredienser
- 9 stk. Jomfruhummer
- 125 gram Hvedemel
- 3 gram Salt
- 1 spsk. Smør Smeltet
- 1 spsk. Alkohol Rom har vi brugt her. Det kan sagtens være cognac eller whisky
- 1 deciliter Øl
- 2 stk. æggehvider
- 2 deciliter Olie Neutral olie kogt på jomfruhummerskallerne/hovederne
- 2 stk. Æggeblommer
- 1 spsk. Eddike Æbleeddike. Kan sagtens være Balsamico eller Sherryeddike
- 1 tsk. Sennep Dijon
- 2 spsk. Yoghurt Neutral. Kan være A38
- 1 spsk. Kapers
- 1 spsk. Løg Hakket
- 1 spsk. Bredbladet persille Hakket
- 1 tsk. Sennep Dijon
- Krydderier Salt, peber og citronsaft
Sådan gør du
Scampi Fritti
Beignetdejen
Bland melen og salten. Hæld derefter øl, smeltet smør, rom og lidt vand i og pisk sammen. Lad det hvile i køleskabet i 1 time, hvorefter de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i (så man ikke slår luften ud af dem).Scampi Fritti
Dyp halerne i beignetdejen og frituresteg dem i en din frituregryde/gryde ved 180 grader i 2 minutter (eller til de er gyldne).Tatarsauce
Jomfruhummerolie
Jomfruhummerhalerne er pillet fra og brugt til scampi fritti. Skallerne (og hovederne) bruger vi til en olie til vores mayonnaise.Skallerne flamberes i alkohol i 1 minut og dækkes herefter af neutral olie. Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter.
Sigt olien og køl den ned før den kan bruges. Vi gav den en lille time i fryseren.Jomfruhummermayonnaise
Pisk æggeblommer med æbleeddike og dijon sennep. Når det tykner tilsæt drypvis jomfruhummerolien indtil det har en mayonnaisekonsistens.Tartarsauce
Rør mayonnaisen, yoghurten og sennep'en sammen. Hak kapers og løgene fint og rør dem ind i cremen. Smag til med salt, peber og citronsaft.Server det hele samlet.
Noter
Serveret med hjemmelavet pasta og ovnbagt torsk.
Du kan se opskriften på mayonnaise her.
Du kan se opskriften på mayonnaise her.