Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Scampi fritti med tatarsauce lavet på jomfruhummermayonnaise

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

29. januar 2018
Serveret med hjemmelavet pasta og ovnbagt torsk

Opskrift på scampi fritti med tatarsauce lavet på jomfruhummermayonnaise

Sprøde jomfruhummerhaler, ovnbagt serranoskinke indpakket torsk, tatarsauce lavet på jomfruhummermayonnaise og hjemmelavet pasta. 


Antal: 4 Portioner

Scampi fritti med tatarsauce lavet på jomfruhummermayonnaise

Serveret med hjemmelavet pasta og ovnbagt torsk
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 9 stk. Jomfruhummer
  • 125 gram Hvedemel
  • 3 gram Salt
  • 1 spsk. Smør Smeltet
  • 1 spsk. Alkohol Rom har vi brugt her. Det kan sagtens være cognac eller whisky
  • 1 deciliter Øl
  • 2 stk. æggehvider
  • 2 deciliter Olie Neutral olie kogt på jomfruhummerskallerne/hovederne
  • 2 stk. Æggeblommer
  • 1 spsk. Eddike Æbleeddike. Kan sagtens være Balsamico eller Sherryeddike
  • 1 tsk. Sennep Dijon
  • 2 spsk. Yoghurt Neutral. Kan være A38
  • 1 spsk. Kapers
  • 1 spsk. Løg Hakket
  • 1 spsk. Bredbladet persille Hakket
  • 1 tsk. Sennep Dijon
  • Krydderier Salt, peber og citronsaft

Sådan gør du

  • Scampi Fritti

    Beignetdejen 

    Bland melen og salten. Hæld derefter øl, smeltet smør, rom og lidt vand i og pisk sammen.
    Lad det hvile i køleskabet i 1 time, hvorefter de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i (så man ikke slår luften ud af dem). 
    Beignet dej

    Scampi Fritti

    Dyp halerne i beignetdejen og frituresteg dem i en din frituregryde/gryde ved 180 grader i 2 minutter (eller til de er gyldne).
    Scampi Fritti

    Tatarsauce

    Jomfruhummerolie

    Jomfruhummerhalerne er pillet fra og brugt til scampi fritti. Skallerne (og hovederne) bruger vi til en olie til vores mayonnaise.
    Jomfruhummerolie
    Skallerne flamberes i alkohol i 1 minut og dækkes herefter af neutral olie. Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter. 
    Jomfruhummerolie
    Sigt olien og køl den ned før den kan bruges. Vi gav den en lille time i fryseren.

    Jomfruhummermayonnaise

    Pisk æggeblommer med æbleeddike og dijon sennep. Når det tykner tilsæt drypvis jomfruhummerolien indtil det har en mayonnaisekonsistens. 
     

    Tartarsauce

    Rør mayonnaisen, yoghurten og sennep'en sammen.
    Hak kapers og løgene fint og rør dem ind i cremen.
    Smag til med salt, peber og citronsaft.
    Tartarsauce
    Server det hele samlet.
    Scampi Fritti
     

Noter

Serveret med hjemmelavet pasta og ovnbagt torsk
Du kan se opskriften på mayonnaise her.